Πρωτόγνωρη και επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία, με τους διασωληνωμένους από κοροναϊό να έχουν φτάσει τους 108.

Όσες κλίνες κι αν προστεθούν δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν αν η πορεία της νόσου συνεχίσει με επιθετικό ρυθμό. Τήρηση των μέτρων και νοσηλείες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο τα μέτρα δεν τηρούνται ή δεν επαρκούν τόσο θα γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Η εβδομάδα αυτή ήταν δύσκολη για τα νοσοκομεία της Αττικής και κυρίως για το «Σωτηρία» που αποτελεί την ασπίδα του συστήματος ενάντια του κοροναϊού.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν μάχη καθώς πλέον στις εφημερίες επικρατεί το αδιαχώρητο και το ένα κρεβάτι μετά το άλλο γεμίζει. 138 εισαγωγές έγιναν χθες. Το 35% αυτών στην Αττική και το 65% στην περιφέρεια, με το μεγαλύτερο βάρος να σηκώνουν τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος.

Το σύστημα Υγείας βρίσκεται στον προθάλαμο της εντατικής, ενώ ακόμη ο Οκτώβριος δεν έχει βγει και πριν ξεκινήσουν οι εποχικές ιώσεις που οδηγούν εκατοντάδες ασθενείς στα νοσοκομεία.

Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα η Θεσσαλονίκη, με 384 νέα κρούσματα.

Αύριο στην πόλη θα μεταβεί ο κ. Αρκουμανέας με κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ. Ο ΕΟΔΥ πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα αιτήματα για τεστ από δήμους και φορείς στην ευρύτερη περιοχή.

Διευθυντές κλινικών στο νοσοκομείο Παπανικολάου βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ και άλλοι υγειονομικοί νοσούν, με το σύστημα υγείας να ασφυκτιεί.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA