Ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου και ιδιοκτήτης της εταιρείας θαλάσσιων σπορ στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε δύο παιδιά ηλικίας 13 και 15 ετών.

Την ίδια ώρα ο 15χρονος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Έχουμε δύο νεκρά παιδιά. Ένα αγοράκι 13 ετών και την ξαδερφούλα του ηλικίας 15 ετών. Χθες το μεσημέρι , μας έφεραν στο νοσοκομείο το τρίτο παιδί ηλικίας 15 ετών ,ο οποίος είναι αδερφός του 13χρονου που έφυγε από τη ζωή και ξάδερφος του 15χρονου κοριτσιού, που επίσης έφυγε από τη ζωή. Αμέσως κρίναμε απαραίτητη τη διακομιδή του αγοριού στο χειρουργείο. Ελέγχθηκε από μια ομάδα γιατρών και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Είμαστε στο πρώτο δύσκολο 48ωρο της νοσηλείας του και είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του», επισήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ρουμάνης στο protothema.gr.

Ο 51χρονος χειριστής εξεταζόμενος επεσήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδανικές για τη διενέργεια parasailing και ότι είχε ελέγξει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε και ιδιαίτερα το σχοινί που χρησιμοποίησε το οποίο είχε αγοράσει φέτος και το χρησιμοποίησε μόνο τρείς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr επεσήμανε ότι όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε ήταν σε άριστη κατάσταση και ότι την ίδια ημέρα νωρίτερα είχε κάνει ακόμη πέντε έλξεις με  αλεξίπτωτο μεγέθους 46 ποδιών και οι χρήστες φορούσαν σωσίβιο. Ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι είδε ότι το συνολικό βάρος των παιδιών δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές του αλεξιπτώτου και συγκεκριμένα τα 325 κιλά.

Διατείνεται ακόμη ότι όταν  μπήκαν τα παιδιά στο σκάφος δεν είχε επαφή με τους γονείς τους και θεώρησε ότι είχαν την συγκατάθεση τους. Επεσήμανε ακόμη ότι κάνει parasailing εδώ και οκτώ έτη με πάνω από 1500 πτήσεις τον χρόνο χωρίς να έχει κανένα τραυματισμό κι ότι αυτό που συνέβη ήταν τραγικό και πρωτοφανές, η αλλαγή του καιρού ήταν τόσο ξαφνική που δεν μπορούσε να την προβλέψει.

Το χρονικό

Τα τρία παιδιά, ενώ έκαναν το θαλάσσιο σπορ, έσπασε το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος πάνω σε βραχονησίδα.

Ο τρίτος νεαρός που επέβαινε στο αλεξίπτωτο, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί για το αν είναι αδερφός τους ή παιδί άλλης οικογένειας τουριστών.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση το τρίτο παιδί και οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Παράλληλα, συνελήφθη από τους λιμενικούς ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των θαλασσίων σπορ και ο χειριστής του ταχύπλοου, οι οποίοι θα οδηγηθούν  σήμερα του Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην Βρετανία, καθώς σήμερα αναμένεται στη Ρόδο δημοσιογράφος της Daily Mail.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό και όπως αναφέρει δημοσιογράφος τοπικού μέσου στο Mega ο χειριστής του σκάφους δέχθηκε να ανέβουν τρία άτομα πάνω στο αλεξίπτωτο αγνοώντας ότι από πέρυσι έχει καταργηθεί το τριθέσιο αλεξίπτωτο.

Μάλιστα ο χειριστής αγνοούσε και πως το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών, ενώ στο νησί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου ευνοϊκές.