Σαν τον νόμο του Μέρφι, αυτό που περίμενε απόψε στο «Ντραγκάο» τον Ολυμπιακό.

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Και πραγματικά δύσκολα μόλις μια πρόταση χωράει όλη την ιστορία 95΄ λεπτών ποδοσφαίρου. Εκείνων που έδωσαν στην Πόρτο μια νίκη (2-0) και μάλλον και ένα… φιλί ζωής.

Το «κλειδί»: Το λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο, μια κακή στιγμή μπορεί να μεταφρασθεί σε μια σκληρή ήττα. Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καλός απόψε στο «Ντραγκάο». Και θα ήταν πιθανότατα καλύτερος αν δεν βρίσκονταν να κυνηγά στο σκορ από το 11΄. Γιατί χάθηκε ένα κοντρόλ. Φυσικά το ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι του λάθους. Αλλά όταν συμβαίνει σε σένα δεν απολαμβάνεις τέτοια φιλοσοφικά συμπεράσματα…

Το «δεκάρι»: Για δεύτερο σερί ματς Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γιαν Εμβιλά στέκεται ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από όλους. Κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή. Δίνοντας πολύ καλό ρυθμό στο εικοσάλεπτο 46’ -75’ όπου ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση.

Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Παπ Αμπού Σισέ που βρέθηκε στην εντεκάδα από τον… φεγγίτη (Μπα). Απολύτως θετικός και ο Χοσέ Χολέμπας που… θυσιάστηκε (70΄Βινάγκρε) για να μπορέσει ο Μαρτίνς να διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλμπουενά ως το 84΄.

Τι να τα κάνεις όμως όλα αυτά σε ένα ματς που χάθηκε και μάλιστα με σκορ που μπορεί να σημαίνει πολλά τη νύχτα της τελικής κατάταξης. Και όσο για τον Πόρτο; Ο MVP της βραδιάς λέγεται Σέρτζιο Ολιβέιρα. Όχι γιατί πέτυχε το 2-0, αλλά γιατί κράτησε την ομάδα του εκεί που δέχθηκε αληθινή πίεση. Ο άλλοτε του ΠΑΟΚ μέσος έκανε μεγάλη ζημιά στους Πειραιώτες.

Στον πάγκο: Μπόλικες υποψηφιότητες. Απευθείας από τον πάγκο! Μεταξύ όμως αυτό που κάνει ο Αχμέντ Χασάν στο 88’ μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστικό. Ο Αιγύπτιος παίρνει την τέλεια πάσα από τον Φορτούνη. Αν γυρίσει τη μπάλα αριστερά υπάρχουν τρεις συμπαίκτες του, φάτσα με το 2-1. Ο Χασάν αποφασίζει να εκτελέσει ο ίδιος, ο Μαρτσεσίν κάνει σπουδαία επέμβαση και ο Ολυμπιακός χάνει έστω το δικαίωμα να… λειάνει τις γωνίες σε αυτή τη δύσκολη βραδιά.

Γιατί κόουτς: Με την αλλαγή του Φορτούνη αντί του Μασούρα (53΄) οι Πειραιώτες βρήκαν πραγματικά αυτό που έψαχναν στην αφετηρία του δεύτερου μέρους. Όλες οι άλλες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο όμως περισσότερο καθυστέρησαν και μπέρδεψαν την ομάδα του, παρά διευκόλυναν ένα σενάριο ανατροπής. Ο Βινάγκρε δεν έγινε… Χολέμπας (η μετατόπιση του Μαρεγκά στην πτέρυγα έπαιξε τον ρόλο της). Ο Μπρούμα σα να μην έπαιξε. Ο Πέπε το ίδιο. Ο Χασάν έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Φάμπιο Βιεϊρά, Κορόνα, Οτάβιο, Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέντο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία) Βοηθοί: Γιαν Ζάιντελ κ’ Ράφαελ Φόλτιν (Γερμανία) Τέταρτος: Μάρκο Φριτς (Γερμανία) VAR: Μπάστιαν Ντάνκερτ, AVAR: Μαρκ Μπορς