Τι και αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ προηγήθηκε με 1-0 σετ (7-6 [3]); Τι αν δεν βρίσκεται ακόμα στο 100%, λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει από τον πρόσφατο τραυματισμό του; Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία επική ανατροπή επικράτησε με 2-1 σετ του Γερμανού και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Βιέννης.

Ο Ελληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-3, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με 6-3, 6-4 πήρε την πολυπόθητη νίκη. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του Στέφανου ως Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Ο Στέφανος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Στρουφ έχοντας 12 άσους, 55/67 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς και χωρίς να δεχθεί ούτε ένα μπρέικ, παρότι ο Γερμανός έφτασε τρεις φορές σε μπρέικ πόιντς.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο γκέιμ του πρώτου σετ ο Στέφανος πίεσε και κατάφερε να φτάσει σε δύο μπρέικ πόιντς. Ο Γερμανός όμως με ωραίους πόντους «έσβησε» τις ευκαιρίες του Ελληνα τενίστα και προηγήθηκε με 1-0. Μέχρι το 5-4 οι δύο τενίστες κράτησαν με ευκολία τα σερβίς του.

Στο 10ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε την συγκέντρωσή του και έδωσε την ευκαιρία στον Στρουφ να φτάσει σε τρία σετ πόιντς. Η εμπειρία και η ποιότητα του Στέφανου όμως έκαναν την διαφορά, με τον Ελληνα τενίστα να τα… σβήνει και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Γερμανός αποδείχθηκε ψυχραιμότερος, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του «Στέφου» και με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με άνεση τα σερβίς τους και όλα έδειχναν ότι θα δούμε ένα ακόμα τάι μπρέικ. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-3 και ο Στρουφ πήρε τις μπάλες για να σερβίρει και να ισοφαρίσει σε 4-4. Σε εκείνο το σημείο όμως άρχισε να κάνει λάθη. Ο Γερμανός ανέβηκε στο φιλέ θέλοντας να τελειώσει γρήγορα τους πόντους, αλλά έκανε λάθη σε stop βολέ και half βολέ. Τα soft hands του Στρουφ δεν λειτούργησαν και ο Στέφανος εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Γερμανού έκανε το μπρέικ. Ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 6-3 και το 1-1.

Ο Στέφανος μπήκε με την ψυχολογία στα ύψη στο τρίτο σετ και με μπρέικ στο 3ο γκέιμ έκανε το 2-1 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση. Ο Γερμανός έκανε πάλι στο φιλέ, δεν είχε σωστές επιλογές και ο Τσιτσιπάς μπήκε στον ρόλο του οδηγού. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, δεν έδωσε δικαιώματα και έφτασε στο 6-4 και στο 2-1.

Αυτή είναι η 5η του ανατροπή για τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα μέσα στο 2020 και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο μεγάλο παιχνίδι με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.