‘Ερευνα που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ καταδεικνύει  τις ελλείψεις σε κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για γενικά περιστατικά, ενώ διανύουμε το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Με αναλυτικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κρούει για μια ακόμη φορά τον «κώδωνα του κινδύνου» στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται και πολλά περιστατικά γρίπης, εκτός από αυτά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχει κίνδυνος στην Αττική να ξεμείνουν τα νοσοκομεία από κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά.

Όπως αναφέρει τα νοσοκομεία της Αττικής εξυπηρετούν τις γύρω περιοχές και τα νησιά, καθώς πολλές από τις λιγοστές κλίνες ΜΕΘ  τώρα λειτουργούν μόνο για περιστατικά κορωνοϊού.

ΠΟΕΔΗΝ: Οι κλίνες μόνο για περιστατικά ΜΕΘ στην Αττική:

Στο νοσοκομείο Ελπίς 6 κλίνες, στο Ασκληπιείο 12 κλίνες, στο Σωτηρία όλες, στο Γεννηματάς 11 καθώς και πολλές του Ευαγγελισμού και του Αττικόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  η Μονάδα εγκαυμάτων του Λατσείου στο Θριάσιο η οποία μετατράπηκε σε ΜΕΘ κορωνοϊό με αποτέλεσμα τώρα τρεις εγκαυματίες ασθενείς να νοσηλεύονται στη γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Η καρδιοχειρουργική μονάδα του Αττικού μετατράπηκε σε ΜΕΘ κορωνοϊού και τα χειρουργημένα περιστατικά νοσηλεύονται στη γενική ΜΕΘ», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η λίστα με τις κλίνες που είναι γεμάτες σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε νοσοκομεία της Αττικής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 12 ΚΛΙΝΕΣ. 1 ΚΕΝΟ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 5 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ. 7 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΛΑΙΚΟ 16 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 12 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΘ 6 ΚΛΙΝΕΣ. 3 κενά.
ΣΩΤΗΡΙΑ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΚΑΒ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 7 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ. 6 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΝΙΚΑΙΑ. 12 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.
ΤΖΑΝΕΙΟ 14 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΜΕΤΑΞΑ. 6 ΚΛΙΝΕΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΜΕΘ. 1 ΚΕΝΟ.
ΑΤΤΙΚΟ. 10 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.
ΘΡΙΑΣΙΟ 8 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.