Ανοίγει σε λίγες ημέρες  η αυλαία της ανάκρισης  από τον Άρειο Πάγο που έχει ως  κεντρικό πρόσωπο τον τέως αναπληρωτή υπουργό  Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, που κατ’ επανάληψη στο παρελθόν έχει προκαλέσει τριγμούς σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Μήνυση για σκευωρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας  -αποτέλεσμα της δίωξης από τη Βουλή – ανοίγει με τον πρώην πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό  Ευάγγελο Βενιζέλο και το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ  Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι  αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση της Novartis είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καταγγέλλοντας τη σκευωρία σε βάρος τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν κληθεί σε κατάθεση από την ανακρίτρια αρεοπαγίτη κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ειδικότερα, ο Α. Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6 ο Ε. Βενιζέλος, και στις 9 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια αρεοπαγίτης χειρίζεται το σύνολο της δικογραφίας που εστάλη από τη Βουλή και περιλαμβάνει τόσο τις καταθέσεις μαρτύρων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ,όσο και την καταθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή ,που αφορούν στο πρόσωπο του κ.Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αρνείται ότι έχει διαπράξει τις πράξεις που του αποδίδονται με βάση τη δίωξη από τη Βουλή που ασκήθηκε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών και περιλαμβάνει 8 αδικήματα.

Αποφασίζουν για το Ειδικό Δικαστήριο

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός διερευνά και τα μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ως συμμέτοχοι.Επιπλέον ,η κ.Αλεβιζοπούλου ερευνά και το κομμάτι που σχετίζεται με τους χειρισμούς της υπόθεσης της Νοβάρτις από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί με καταθέσεις άλλων μαρτύρων και θα κλείσει με τις απολογίες των κατηγορουμένων, ώστε τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου να αποφασίσουν με βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη των ελεγχόμενων προσώπων στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.