Τη στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών κάνει μία σοβαρή προσπάθεια να ανακόψει την επιθετική διασπορά του ιού, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μπαρ στη Λιοσίων και το Μπουρνάζι συνέχισαν χθες βράδυ να λειτουργούν έως τη 1, τη στιγμή που η κυκλοφορία είχε ήδη απαγορευτεί μισή ώρα πριν και το μαγαζί έπρεπε να είχε κλείσει 1 ώρα πριν.

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι φάροι των περιπολικών στην οδό Λιοσίων. Για να αποτρέψουν να φύγουν… μέρα εν μέσω περιοριστικών μέτρων οι θαμώνες νυχτερινού κέντρου.

Περασμένες μία μετά τα μεσάνυχτα και το κέντρο παρέμενε ανοιχτό. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν έφοδο και η δύναμή τους όπως φαίνεται και στα πλάνα ήταν ισχυρότατη.

Ανάλογη και μάλιστα διπλή επιχείρηση έγινε και στο Μπουρνάζι.

«Έφαγαν» πρόστιμο και συνέχισαν το γλέντι

Στο νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι, το γλέντι… άναψε για τα καλά και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πάνε… δύο φορές. Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες.

Μιάμιση ώρα αργότερα, το κέντρο… ακόμη λειτουργούσε. Έτσι, του επιβλήθηκε νέο πρόστιμο και αποφασίστηκε λουκέτο για 20 μέρες.

«Βροχή» τα πρόστιμα – Τέσσερις συλλήψεις

Τέσσερις υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων συνελήφθησαν την πρώτη νύχτα εφαρμογής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Αλλά και στους θαμώνες που διασκέδαζαν κρυφά παρά την απαγόρευση, επιβλήθηκαν οι ποινές που αναλογούν

Συνολικά επιβλήθηκαν 146 πρόστιμα σε θαμώνες του νυχτερινού κέντρου της οδού Λιοσίων και 108 πρόστιμα σε θαμώνες στο Μπουρνάζι.

Σε κατάστημα στο Νέο Ψυχικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού. Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Μπουρνάζι και ένα στο νυχτερινό κέντρο της οδού Λιοσίων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεγάλη αστυνομική δύναμη παρέμενε σε επιφυλακή στα στέκια της νεολαίας για να επιτηρεί την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορία και… πρόστιμα
Στην πλατεία Νέας Σμύρνης βρέθηκε η κάμερα του MEGA όπου κατέγραψε πολύ ενθαρρυντικές εικόνες.

Οι νέοι άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία φορούν τη μάσκα και μάλιστα σωστά.

Σημειώνεται δε, ότι υπάρχει μειωμένη κυκλοφορία σε μια από τις πλατείες της Αττικής από τις πλέον πολυσύχναστες.