Μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών για εγκληματική οργάνωση και τη μη χορήγηση αναστολής, ο Γιάννης Λαγός κρύβεται στις Βρυξέλλες, πίσω από την ασυλία που του προσφέρει για λίγο ακόμη το Ευρωκοινοβούλιο.

Χθες η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε το σχετικό απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητώντας την άρση της ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό.

Τώρα, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής θα πρέπει να ανακοινώσει το αίτημα στην επόμενη Ολομέλεια.

Από την πλευρά του, το άλλοτε αγαπημένο παιδί του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, έστειλε ήδη, στο Ευρωκοινοβούλιο την έφεση που κατέθεσε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε μια προσπάθεια να αποφύγει την άρση της ασυλίας του.

Μάλιστα, ο συνήγορός του και γνωστός αρνητής του Ολοκαυτώματος, Κώστας Πλεύρης, επέμεινε στο βασικό του επιχείρημα περί προσβολής του τεκμηρίου της αθωότητας.

Όσο για τον ιδιαίτερα υψηλό μισθό που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής, πηγές του της Ευρωβουλής σημειώνουν στο MEGA ότι η άρση της ασυλίας του Λαγού δε σημαίνει ότι σταματάει και να πληρώνεται. Σύντομα πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του μισθού του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του και μέσα στην Ευρωβουλή.