Ουρές πιστών έχουν σχηματιστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, παραμονής της μεγάλης εορτής του πολιούχου της πόλης.

Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο και κάνουν συστάσεις στους πιστούς να κρατούν αποστάσεις και μετά το προσκύνημα να βγαίνουν έξω από τον ναό για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέσα στον ναό δεν υπάρχει πολύς κόσμος και οι πιστοί βρίσκονται στις θέσεις που προβλέπονται για να καθίσουν.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του κοροναϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αύριο ανήμερα της γιορτής.

Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στο «κόκκινο» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού. Χαρακτηριστικά σήμερα Κυριακή στη συμπρωτεύουσα καταγράφηκαν 181 κρούσματα.

Συνωστισμός και στη λιτανεία

Συνωστισμός επικράτησε στον προαύλιο χώρο του ναού και το πρωί της Κυριακής, κατά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Εντός του ναού επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόλις 50 ατόμων, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν τοποθετηθεί καρέκλες για τους πιστούς.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του thestival, o συγχρωτισμός δεν αποφεύχθηκε.