Τις παρατηρήσεις του Κώστα Τασούλα δέχθηκε ο Παύλος Πολάκης, αφού έβγαλε τη μάσκα του ενώ καθόταν στα έδρανα της Βουλής, κατά παράβαση των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό στο κοινοβούλιο, στη σημερινή συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα.

Αν και είναι γνωστό πόσο εύκολη είναι η διασπορά του κορωνοϊού από τα σταγονίδια, ιδιαίτερα όταν κάποιος φωνάζει, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έβγαλε τη μάσκα του και την έβαλε στο πηγούνι του – άλλο ένα «φάουλ», σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους – και άρχισε να διαμαρτύρεται σε υψηλούς τόνους κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που μιλούσε εκείνη την ώρα.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο όσους κάθονταν κοντά του.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Αυτό που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του κ. Πολάκη ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στις ΜΕΘ για τον νέο κορωνοϊό και την κριτική για τις υποδομές του συστήματος Υγείας.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «καταφέραμε με μεγάλη ταχύτητα να προσθέσουμε κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Παραλάβαμε 557. Εσείς κ. Τσίπρα δεν προσθέσατε σχεδόν καμία. Μας παραδώσατε ΕΣΥ με τον χαμηλότερο αριθμό κλινών ΜΕΘ παγκοσμίως», ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα των Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη.

Τότε ο πρωθυπουργός απάντησε, λέγοντας: «Θα τα ακούσετε. Θα τα ακούσετε όσες φορές χρειαστεί».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής καλούσε τους βουλευτές και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ηρεμήσουν και να μην διακόπτουν. «Τελειώσατε με τις φωνές σας. Μην διακόπτετε και μην βγάζετε τη μάσκα σας», είπε χαρακτηριστικά.