Την αλληλεγγύη του στον Γάλλο πρόεδρο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις προσωπικές προσβολές του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία πενθεί για ένα φρικτό έγκλημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με twett στα αγγλικά έγραψε: «Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Macron και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Γαλλικό λαό, που ακόμα πενθεί για ένα φρικτό έγκλημα».

Ψυχοθεραπεία

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά του Εμμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καϊζερί σε εκδήλωση του ΑΚΡ κατηγόρησε τη Γαλλία ότι βρίσκεται πίσω από τις καταστροφές που υφίσταται το Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ενισχύει το Αζερμπαϊτζάν μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα εδάφη του που τελούν υπό κατοχή.

Αναφερόμενος στον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε «τι μπορούμε να πούμε για τον επικεφαλής ενός κράτους που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που έχουν διαφορετική θρησκεία”. Παράλληλα αναρωτήθηκε «ποιο είναι το πρόβλημα του Εμανουέλ Μακρόν με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους”, ενώ πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Επίσης με αφορμή την έφοδο της γερμανικής αστυνομίας σε τζαμί στο Βερολίνο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «με τέτοιες επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων πολιτών ο ευρωπαϊκός φασισμός έχει εισέλθει σε μια νέα φάση”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο η Ευρώπη με το μέτωπο που έχει ανοίξει με τους Μουσουλμάνους προετοιμάζει το δικό της τέλος. Μάλιστα «προειδοποίησε” ότι αν δεν αλλάξει σύντομα αυτή η κατάσταση, η Ευρώπη θα καταρρεύσει εκ των έσω.