Η μομφή του ΚΙΝΑΛ είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά, τόνισε η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «καλύτερο χορηγό της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο στην αναλγησία Μητσοτάκη

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στον νέο πτωχευτικό κώδικα εγκάλεσε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε σε 25000 πλειστηριασμούς ανοίγοντας το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη».

Η Φώφη Γεννηματά αναρωτήθηκε «ενας εργαζόμενος που παίρνει 200 ευρώ το μήνα πως θα ανταποκριθεί στα χρέη του;» και επεσήμανε  ότι η απάντηση της ΝΔ είναι μονίμως η ίδια, «αδιαφορία και αναλγησία».

Η κα Γεννηματά εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με τον πτωχευτικό κώδικα «οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς, αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες και δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη με ένα νομοσχέδιο που σας έχουν υπαγορεύσει οι τράπεζες και τα funds».

Κινήσεις εντυπωσιασμού με τη μαστογραφία

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στο ζήτημα της ψηφιακής μαστογραφίας με αφορμή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το 2016 γυναίκες βουλευτές «στείλαμε επιστολή» γιατί ο ΕΟΠΠΥ δεν την κάλυπτε και πρόσθεσε ότι πράγματι ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση το 2017 ώστε ο ΕΟΠΠΥ να καλύπτει την ψηφιακή μαστογραφία.

Σε αυτό το πλαίσιο η κα Γεννηματά επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια και άφησε αιχμές για έλλειψη ανθρωπιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτά τα θέματα «δεν προσφέρονται για επικοινωνία. Χρειάζονται ανθρωπιά. Χρειάζονται μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα».

«Όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα κε Μητσοτάκη» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά η ομιλία της Φ. Γεννηματά:

Αναλυτικά η ομιλία της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η Κυβερνητική πολιτική, οι πρακτικές σας και οι συντηρητικές επιλογές οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοικτά.
Δημιουργούν νέα αδιέξοδα, στην οικονομία, στην κοινωνία, ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.
Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο κόκκινο.
Όλοι βιώνουν την ανασφάλεια στην καθημερινότητά τους.
Γι’ αυτό και η δική μας μομφή είναι εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνολικά.
Την ώρα που η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη, που άρχισαν να ακούγονται φωνές ακόμα και μέσα στο κόμμα του για τους χειρισμούς ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, που άρχισε να ραγίζει η εικόνα που με τόση επιμέλεια και τόσο χρήμα φιλοτεχνήθηκε στα μέσα, ιδού ο από μηχανής θεός.
Ποιος άλλος;
Ο κ. Τσίπρας, απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού.
Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς.
Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος.
Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής.
Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την Κυβέρνηση.
Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν Υπουργό του.
Μάλιστα έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με Υπουργούς που διακρίνονται από πολιτικό θράσος.

Που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της ΝΔ, της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας που οδήγησε
στην κρίση και στα μνημόνια.
Που νομίζουν ότι με την τακτική του Γκαίμπελς «πες, πες όλο και κάτι θα μείνει» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουν ότι θα συνεχίσει ο Ελληνικός λαός να ζει στην παγίδα του δήθεν αντιμνημονίου και σίγουρα του λαϊκισμού.
Είμαστε εδώ για να μην τους το επιτρέψουμε.
Κάθε φορά που ένας υπουργός σας ή εσείς θα αναφέρεστε στο ΠΑΣΟΚ και την κρίση του 2009, θα σας θυμίζουμε ότι εσείς στους προϋπολογισμούς που ψηφίζατε, αναγνωρίζατε το δημοσιονομικό έγκλημα της Κυβέρνησης Καραμανλή, με έλλειμμα 15.6%.
Καταθέτω στα πρακτικά τον προϋπολογισμό του 2013 στον οποίο υπογράφει και ο σημερινός υπουργός κ. Σταϊκούρας. Αναγνωρίζεται το έλλειμμα ακριβώς στο ποσοστό
που σας είπε και το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ τότε.
Γιατί ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής Κυβέρνησης, κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε
τους πολίτες και τις Ευρωπαϊκές αρχές.
Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους.
Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος, τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριε Μητσοτάκη,
Εγκαλούμε εσάς και την Κυβέρνησή σας.
Εσείς έχετε την ευθύνη για την πορεία της χώρας.
Με την προχειρότητα, με την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας, αφήσατε χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος και υποτιμήσατε καταστάσεις.
Προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, με παλινωδίες και αντιφάσεις.

Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό.
Χωρίς στρατηγική, την ώρα που η Τουρκική επιθετικότητα κορυφώνεται.
Στόχος σας ήταν μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα έβαζε φρένο στην Τουρκία. Δεν το πετύχατε και παράλληλα ανέχεστε και δεν λέτε κουβέντα για το δίπορτο παιχνίδι της Γερμανίας με την Τουρκία, που εκθέτει τα ευρωπαϊκά όργανα και ξεθωριάζει και άλλο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δηλώνετε και απόλυτα ικανοποιημένος.
Αφήνετε χώρο στον κ. Ερντογάν να επιχειρεί τη δημιουργία τετελεσμένων.
Με διαρκή υποχωρητικότητα που ανοίγει ορέξεις και αποθρασύνει την Τουρκία.
Αδύναμοι να υπερασπίσετε αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.
Η μυστική και η φανερή σας διπλωματία κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ν.μ.
Επιτρέψατε στο Oruc Reis να κάνει ανενόχλητο βόλτες και στην πράξη να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και βέβαια να αμφισβητεί την ΑΟΖ του
Καστελόριζου.
Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη μετά την άρνηση σας για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή!

Έχετε μεγάλη ευθύνη, εσείς χάσατε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, και χάσαμε ό,τι με την προσπάθεια όλων μας κερδίσαμε την άνοιξη.
Από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης.
Ξέρουμε τι έγινε με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, του τουρισμού, το συνωστισμό στα ΜΜΜ και στα σχολεία, στα γηροκομεία και στις δομές μεταναστών.
Η κατάσταση από τον Αύγουστο ήταν φανερό ότι γινόταν δύσκολη και εσείς απλά φτιάξατε ένα χάρτη και παρακολουθείτε τα χρώματα να αλλάζουν, το κόκκινο να απλώνεται και
παρεμβαίνετε εκ των υστέρων.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λάβατε μέτρα πιο νωρίς που γνωρίζω ότι εισηγούνταν οι επιστήμονες.
Δεν προσλάβατε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τις ΜΕΘ.
Κάνετε μόνο αποσπάσεις και αποδυναμώνετε μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία, την ώρα που στο όνομα της πανδημίας κάνετε χιλιάδες ρουσφέτια.
Επιτρέπετε την αισχροκέρδεια με τα ΤΕΣΤ στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν στηρίζετε τους υγειονομικούς. Δεν θέλουν χειροκροτήματα κ. Πρωθυπουργέ. Έμπρακτη αναγνώριση θέλουν, εντάξτε τους επιτέλους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ως μια ελάχιστη αναγνώριση όσων μας προσφέρουν!
Δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση που δεν στηρίζετε το ΕΣΥ.
Θέλατε πάντα να το διαλύσετε, αλλά τώρα βέβαια δεν μπορείτε γιατί έχει αναδειχθεί στην κρίση, ο προστάτης του Ελληνικού λαού και θα το υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις.
Τώρα το έχετε εγκαταλείψει να απαξιώνεται, από την πίεση που θα δεχτεί, χωρίς ουσιαστική στήριξη, μέσα από την αδράνεια σας.
Και μιας και μιλάμε για θέματα υγείας και είδα σήμερα την πρωτοβουλία σας και τις δηλώσεις, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: 45 γυναίκες βουλευτές το 2016 στείλαμε μία επιστολή στον τότε αρμόδιο υπουργό υγείας και του ζητήσαμε να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και επειδή η σχετική τεχνολογία ήταν σχετικά πρόσφατη ο ΕΟΠΥΥ δεν την κάλυψε. Πράγματι, προς τιμήν του, ο κ. Ξανθός ανταποκρίθηκε. Ήμασταν γυναίκες βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής και ρύθμισε την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ για την ψηφιακή μαστογραφία από τις αρχές του 2017. Το καταθέτω για τα πρακτικά.
Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία και για κατανάλωση. Χρειάζονται μεγαλύτερη ανθρωπιά και αυτό που κατά κύριο λόγο χρειάζεται είναι να υπάρξουν επιτέλους ψηφιακοί μαστογράφοι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές και νησιά που οι γυναίκες δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης. Να δούμε λοιπόν τι μπορεί να γίνει, να ιεραρχήσουμε και να είμαστε όλοι στο πλευρό σας για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση. Αλλά όχι κινήσεις εντυπωσιασμού πάνω σε αυτό το θέμα.

Έχετε ευθύνη που δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα για να κρατήσετε όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, όπως σας λέμε από τον Μάρτιο.
Η ύφεση κινδυνεύει να φτάσει σε διψήφιο νούμερο κι εσείς μας λέτε ότι η ανάπτυξη θα καλπάσει ως δια μαγείας.
Για άλλη μια φορά κάνετε αυτό που ξέρετε καλά, αλλοιώνετε τα νούμερα, προσπαθώντας να παραπλανήσετε τον Ελληνικό λαό.
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Οι μικρομεσαίοι απειλούνται με λουκέτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο 2.737 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενισχύθηκαν. Μόλις 123 εκατ. ευρώ από τα 5,1 δις ευρώ διατέθηκαν για τις επιχειρήσεις που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
Αφήσατε τις Τράπεζες να στηρίξουν μόνο τους λίγους και ισχυρούς που θεωρούν καλούς τους πελάτες.
Η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος στο 187,4% του ΑΕΠ, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το οποίο μάλιστα αυξάνεται με ρυθμό άνω του 10%.
Το πρώτο οκτάμηνο του 2020 εισρεύσανε περίπου 30 δις από την ΕΚΤ και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 11 δις.
Πού πήγαν όμως όλα αυτά τα χρήματα;
Η ρευστότητα δεν φτάνει εκεί που τη χρειάζονται.
Η χρηματοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά -13%!!
Η ρευστότητα είναι μηδενική για τις περισσότερες επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος.
Οφείλετε να απολογηθείτε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον έμπορο που χτυπά την πόρτα του τραπεζικού δανεισμού, αλλά χρειάζεται γαλάζιο πιστοποιητικό για να τον κάνει δεκτό το ΤΕΠΙΧ .
Δημιουργείτε ερείπια στην οικονομία, έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.
Ο Τουρισμός υπέστη συντριπτικό πλήγμα.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με το επίδομα φτώχειας των 534 ευρώ.
Το 73% των εργαζομένων παίρνει μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ.
Το 12% λαμβάνει το πολύ 200€.
Εκεί οδηγεί το δόγμα μισός μισθός -μισή δουλειά που εφαρμόζετε με το πρόγραμμα Συνεργασία.
Μόνο μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2020, χάθηκαν 190.000 θέσεις εργασίας.
Σήμερα δεν υπάρχει πια καμιά προστασία για την πρώτη κατοικία, αφού πριν από λίγους μήνες έληξε οριστικά κάθε παράταση αναστολών πλειστηριασμών και δεν φέρνετε ρύθμιση.
Μιλάει ο κ. Τσίπρας για προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν ο ίδιος και ο κ. Τσακαλώτος, που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κατήργησαν το ν.
3869/2010 του ΠΑΣΟΚ και προχώρησαν σε 25.000 πλειστηριασμούς. Άνοιξαν κι εδώ το δρόμο στον κ. Μητσοτάκη.
Πώς θα προστατευθούν κ. Πρωθυπουργέ όσοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν;
Ο πτωχευτικός κώδικας ορίζει ως όριο ακόμα και για να μπορέσει να γίνει κάποιος ενοικιαστής στο ίδιο του σπίτι, 900 ευρώ οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα.
Δηλαδή ένα ζευγάρι εργαζομένων πχ στον τουρισμό που σήμερα εδώ και μήνες ζουν με το επίδομα των 534 ευρώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και θα χάσουν το σπίτι τους.
Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με 200 ευρώ. Ρωτώ λοιπόν την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: ένας εργαζόμενος με 200 ευρώ, τι ακριβώς θα κάνει για να σώσει το σπίτι του;
Πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στους δύσκολους όρους που θέτει ο νόμος σας;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι η ίδια.
Αδιαφορία και αναλγησία.
Οδηγείτε σε μαζικούς πλειστηριασμούς.
Δεν προστατεύετε την πρώτη κατοικία.
Δεν δίνετε δεύτερη ευκαιρία στους έντιμους επιχειρηματίες.
Αφήνετε τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες.

Μετατρέπετε στην καλύτερη περίπτωση τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους.
Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους.
Με ένα νομοσχέδιο που σας υπαγόρεψαν οι Τράπεζες και τα Funds.

Έχετε ακόμα την ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης γιατί στο όνομα του δήθεν επιτελικού κράτους φτιάξατε την Μαξίμου ΑΕ.
Μια συγκεντρωτική, σκληρά ελεγχόμενη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό δομή, με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.
Που παρεμβαίνει στα πάντα και στα περισσότερα τα έκανε θάλασσα.
Οικοδομείτε ένα νέο πελατειακό κράτος.
Τα στελέχη της Διοίκησης επιλέγονται μόνο με το κομματικό διαβατήριο της ΝΔ.
Ο αριθμός των μετακλητών σπάει όλα τα ρεκόρ. Από τις 1.710 προσλήψεις φθάσαμε στις 2.892 τον Αύγουστο μέσα σε ένα χρόνο.
Οι Γενικοί Γραμματείς και οι Διοικητές διορίζονται –ακόμη και χωρίς προσόντα- από το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Οι ΠΝΠ χρησιμοποιούνται για να γίνει πάρτι με αδιαφανείς συμβάσεις. Όλα βαφτίζονται «νόμιμα» εκ των υστέρων.
Το δήθεν επιτελικό σας κράτος έχασε και τον Παππά, ενώ δηλώνατε με τη γνωστή σας προπαγάνδα ότι τα πάντα είναι υπό έλεγχο και για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα λέτε και ψέματα.
Έχω λοιπόν εδώ στα χέρια μου όλες τις σχετικές διατάξεις που λένε τι έπρεπε να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Για να αποφύγετε το φιάσκο. Μπαίνω στον προβληματισμό: να τις καταθέσω ή να σας τις διαβάσω; Μην και μείνουν αδιάβαστες και αυτήν τη φορά. Θα σας τις καταθέσω, για να τις δει ο πρωθυπουργός και να κρίνει τους υπουργούς του.
Έχετε βαφτίσει τους βουλευτές σας, ειδικούς αναλυτές και διεθνολόγους, για να μονοπωλούν  τα τηλεοπτικά πάνελ. Επιχειρείτε με κάθε τρόπο να καταργήσετε την πολυφωνία από την
τηλεόραση.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Σε όλο τον κόσμο διαμορφώνονται νέες συνθήκες.
Οι συντηρητικοί και οι λαϊκιστές υποχωρούν σε παγκόσμια κλίμακα.
Γιατί δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.
Είναι η πρώτη φορά, ίσως μεταπολεμικά που γίνεται μια σοβαρή συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, γύρω από τον ηγετικό ρόλο του κράτους. Στην οικονομία και στην κοινωνία.
Δεν είναι οι αγορές, είναι τα κράτη που κρατούν αυτή τη στιγμή όρθια την παγκόσμια οικονομία, τα δημόσια συστήματα υγείας, το κοινωνικό κράτος.
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης πολιτικής και ιδεολογικής μάχης.
Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία να κρυφτεί πίσω από τσιτάτα για τη σοσιαλδημοκρατία ή να προσφέρει καρέκλες, το DNA της δεν αλλάζει.
Στρώνει το έδαφος για ισοπέδωση της εργασίας, τον θάνατο του εμποράκου, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου, την επανίδρυση του κράτους με γαλάζια παιδιά, τον περιορισμό της πολυφωνίας και της λογοδοσίας.
Και όλα αυτά, αγκαζέ με τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες φίλους της.

Πάνω σε αυτό το έδαφος δε μπορεί να γίνει καμία γόνιμη σπορά αλλαγών, μεταρρυθμίσεων ή επενδύσεων με ευρωπαϊκά χρήματα, που θα πάει την ελληνική κοινωνία μπροστά και θα την κρατήσει όρθια μέσα στη μεγάλη δοκιμασία.
Δεν μπορεί να φυτρώσει καμία πραγματική ελπίδα για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και να είστε βέβαιος κ. Πρωθυπουργέ, ότι η σημερινή ανασφάλεια, η αγωνία και αβεβαιότητα που φωλιάζει μέσα σε κάθε ψυχή και σε κάθε σπίτι, με ευθύνη σας, είναι οι σπόροι της αμφισβήτησης.
Θα δώσουν γρήγορα καρπούς και θα φέρουν τη μεγάλη Αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, που έχουν ανάγκη οι νέοι, που τόσο πολύ σας φοβίζουν.
Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί , η προοδευτική αντιπολίτευση με όπλο τις αξίες, το έργο μας, τις προτάσεις μας, αλλά και τη δικαίωση από τον ελληνικό λαό, για το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο του που ζέσταινε τις καρδιές των Ελλήνων τόσα χρόνια.
Τώρα, 11 χρόνια μετά, κάθε σπίτι γνωρίζει πόσο άδικα και μεθοδευμένα κατηγορήθηκε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Και πόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας μια πραγματική σοσιαλιστική και δημοκρατική αλλαγή, που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο του και δεν θα παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων.
Αυτή η απαίτηση κερδίζει έδαφος κάθε μέρα.
Αυτή τη Νέα Αλλαγή εμείς μπορούμε να την καθοδηγήσουμε.
Πάμε μπροστά και καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε αυτή την προσπάθεια.