Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία οικονομική στήριξή της προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσωπικά, στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Όπως σημείωσε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η γενναιοδωρία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Hellenic College Holy Cross είναι καταπληκτική. Μάλιστα, η ίδια η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε χθες -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και δη στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε η σχολή προς τιμήν της και προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου- την παραλαβή της χορηγίας των 2 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 2019.

Σημειώνεται ότι η χορηγία της Ελληνικής Πολιτείας προς τη σχολή, την οποία εισηγήθηκε και προώθησε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, Αντώνης Διαματάρης, είναι ετήσια και δίδεται για τη στήριξη της σχολής και την αναβάθμιση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Όπως άλλωστε είχε τονίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ευχαριστώντας την ελληνική κυβέρνηση για την προσφορά της, πρόκειται για βαρυσήμαντη επένδυση της μητέρας Ελλάδας προς τα παιδιά της στη Διασπορά, η οποία δείχνει τους πνευματικούς, τους εθνικούς και τους γλωσσικούς δεσμούς μεταξύ μας.

Επίσκεψη στον μητροπολίτη Βοστώνης

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η κ. Παπαδοπούλου είχαν επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Μάλιστα, η Ελληνίδα πρέσβης παρέστη και στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το ιερό βήμα του παρεκκλησίου του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και η πρέσβης εναπόθεσαν άνθη στο μνήμα του Ιακώβου και μάλιστα την ημέρα κατά την οποία «ήγε τα ονομαστήρια» ο μακαριστός. Πριν από το γεύμα, η κ. Παπαδοπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής ξεκινώντας από την Ιακώβειο Βιβλιοθήκη, το παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποτελεί δωρεά της ορθόδοξης νεολαίας της Αμερικής, καθώς επίσης και το Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνεχίζει την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και θα έχει συνεργασία με τον νέο της πρόεδρο Γεώργιο Καντώνη και τους λοιπούς ακαδημαϊκούς και διοικητικούς υπευθύνους της σχολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ