Μπαϊράκι σηκώνει ο Τούρκος πρόεδρος για τους S-400.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής, επιβεβαίωσε πως η Τουρκία δοκιμάζει το ρωσικό αμυντικό σύστημα S-400, προσθέτοντας πως οι αντιρρήσεις των ΗΠΑ επί του θέματος δεν έχουν σημασία και πως η Άγκυρα δεν χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για τις δοκιμές, όμως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να δοκιμάζει στρατιωτικό εξοπλισμό, περιλαμβανομένων των S-400.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Yeni Safak, συμπλήρωσε: «κάνουν οι ΗΠΑ ερωτήσεις για τους S-300 που βρίσκονται στα χέρια της Ελλάδας;».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΟΗΕ για επίτευξη συμφωνίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στην Λιβύη, ο Ερντογάν φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πιστεύει ότι θα τηρηθεί.

Σχετικά με τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είπε πως η Τουρκία έχει το ίδιο δικαίωμα με τη Ρωσία να συμμετέχει στην επίλυση του θέματος, προσθέτοντας πως ελπίζει Άγκυρα και Μόσχα να βρουν από κοινού κάποια λύση.

Ο Ερντογάν τέλος ανέφερε πως η Κωνσταντινούπολη οδηγεί την κούρσα του κορωνοϊού στην Τουρκία, προαναγγέλοντας τη λήψη μέτρων.