Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης.

«Οι όποιες αποφάσεις μπορεί κάποια στιγμή να αναθεωρηθούν», τόνισε αρχικά ο κ. Σταυριανάκης ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του θα εμφανιστεί να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που του έχουν επιβληθεί.

«Εμμένει σε αυτή την απόφαση, γιατί έκρινε ότι αν θέσει τον εαυτό του σε εκτέλεση, μέχρι να υπάρξει η τελεσίδικη κρίση, δηλαδή η απόφαση του εφετείου, θα είχε εκτίσει εξ ολοκλήρου την ποινή του.

Κι αν η απόφαση του εφετείου είναι ή αθωωτική ή του μειώσει την ποινή θα είναι κάτι χωρίς αντίκρισμα για εκείνον», σημείωσε ο κ. Σταυριανάκης.

«Έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας. Δεν επευλόγησα αυτό που έκανε, αλλά εξηγώ», πρόσθεσε.

«Ο πελάτης μου δεν βγήκε να προπληλακίσει δικαστές, σεβαστήκαμε την απόφαση, σεβόμεθα και τα πρόσωπα που την εξέδωσαν», υπογράμμισε.

«Στο ανασταλτικό της εφέσεως που έχει θεσπίσει η πολιτεία αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτη ή υπέρμετρη βλάβη. Αυτή την υπέρμετρη βλάβη ο άνθρωπος πρέπει να την αποφύγει…», επέμεινε ερμηνεύοντας την στάση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.