Οριστικό. Χωρίζουν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Λέο Μάτος, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει την αποχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Ο Λατινοαμερικάνος άσος συζήτησε με τον Ιβάν Σαββίδη και του εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ομάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ένα αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου του Βορρά, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να γνωστοποιεί το διαζύγιο με τον έμπειρο μπακ.

«Με απόλυτο σεβασμό τόσο στην προσφορά του παίκτη στην ομάδα, όσο και στην προσωπική του επιθυμία που σχετίζεται και με προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και κάποιους μήνες, κάναμε αποδεκτό το αίτημά του να πάει πίσω στη Βραζιλία», αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα στην Βραζιλία θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή του 34χρονου αμυντικού στην Βάσκο Ντα Γκάμα, με τον Λέο Μάτος να αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, έχοντας καταγράψει 168 συμμετοχές με τον Δικέφαλο αετό, με 26 γκολ και τέσσερις τίτλους στο παλμαρέ του. Συγκεκριμένα, από το 2016 που πήρε μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από την Ντνίπρο, πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα.