Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», με την ψυχολογία στα ύψη, θέλουν να πάρουν το διπλό και να κάνουν το 4-1 στις νίκες στη φετινή σεζόν. Την προηγούμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82 στο ΣΕΦ, χάρη στο buzzer beater του Χάρισον. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη μετά τους Αρμάνι Μιλάνο και Παναθηναϊκό. Η μοναδική ήττα προήλθε από την Ζαλγκίρις, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Από την άλλη, ο γερμανικός σύλλογος είναι μία από τις εκπλήξεις της Euroleague καθώς έχει μεγάλες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Άλμπα Βερολίνου, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το σύνολο του Αντρέα Τρινκέρι αποτελεί ένα δύσκολο εμπόδιο για τον ελληνικό σύλλογο. Ωστόσο οι φετινές εμφανίσεις των παικτών του Μπαρτζώκα, δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Να θυμίσουμε πως η αποστολή των Πειραιωτών αποτελείται από 12 παίκτες, μέσα στους οποίους συμπεριλήφθηκε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Τέλος, αυτό είναι το πρώτο ταξίδι των «ερυθρολεύκων» στο εξωτερικό, καθώς το μοναδικό εκτός έδρας ματς που έχουν δώσει στη φετινή Euroleague, είναι αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.