Ο Ολυμπιακός είναι μέλος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας κερδίσει με το «σπαθί» του την καταξίωση στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

Και νίκες όπως η προχθεσινή απέναντι στην Μαρσέιγ, ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό το πρεστίζ του συλλόγου στην Γηραιά ήπειρο.

Γιγαντώνουν το όνομα του Ολυμπιακού γιατί γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι πρωταθλητές Ελλάδος «έδεσαν κόμπο» την Μαρσέιγ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Είναι τεράστιο θέμα για το όνομα του Ολυμπιακού το πρωτοσέλιδο που είχε χθες η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Εκίπ.

Αλλά δεν τιμώρησε μόνο ο Ματιέ Βαλμπουενά την Μαρσέιγ. Η αλήθεια είναι πως όλη η ομάσα του Ολυμπιακού έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, δικαιώνοντας πρώτα απ’ όλα τον προπονητή της.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σε όλη την Ευρώπη ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει την διαφορά, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Και δεν χρειάζεται να πάμε πολύ πίσω. Ας δούμε επί εποχής Μαρτίνς τα αποτελέσματα, με την Μίλαν, την Άρσεναλ και την Μαρσέιγ να έχουν καταλάβει καλά στο πετσί τους τι σημαίνει Ολυμπιακός.

Είναι ξεκάθαρο πως τέτοιες βραδιές δίνουν μεγάλη ώθηση στην ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς πλέον είναι όλα ανοιχτά στον όμιλο των πειραιωτών.

Όλα έγιναν όπως ήθελαν οι πειραιώτες στην πρώτη αγωνιστική, καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Μαρσέιγ και η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη απέναντι στην Πόρτο.

Είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός δημιούργησε προχθές βράδυ μια ιδανική συνθήκη ενόψει της συνέχειας, καθώς θα πάει στο Πόρτο για να παίξει με τους «δράκους», έχοντας στο… οπλοστάσιο τη νίκη επί της Μαρσέιγ.

Είναι δεδομένο πως η πορτογαλική ομάδα θα παίξει με την «πλάτη στον τοίχο» στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς ο Ολυμπιακός είναι στους τρεις βαθμούς και οι «δράκοι» στο μηδέν.

Αυτή η νίκη που πέτυχαν οι πειραιώτες στην πρεμιέρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση, καθώς έβαλε «φωτιά» στο γκρουπ από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Κι έβαλε «φωτιά» γιατί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει να παίξει με Μαρσέιγ και Πόρτο (με τους Πορτογάλους στο Καραϊσκάκη), δύο ματς που σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση.

Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να σκέφτεται κάποιος την πέμπτη και την έκτη αγωνιστική, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έβαλε σε σωστές «ράγες» την πορεία του στο γκρουπ με τη νίκη επί της Μαρσέιγ και δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα.

Όλοι πλέον στον όμιλο λένε το αυτονόητο. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Κι αυτό το κέρδισε με «σπαθί» του και την ομαδάρα που έχει φτιάξει.