Στο «μάτι» του κορωνοϊού έχουν μπει τις τελευταίες μέρες οι Σέρρες, οι οποίες από το πρωί της Παρασκευή βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού. Μάλιστα, σήμερα οι Σέρρες βρέθηκαν στην τρίτη θέση της κατανομής των κρουσμάτων 35 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι Σέρρες βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών τις τελευταίες ημέρες, καθώς υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος για την κακή επιδημιολογική κατάσταση οφείλεται… στην Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα, στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι συχνά επιλέγουν την γειτονική πόλη για τις νυχτερινές τους εξορμήσεις.

Φαίνεται λοιπόν πως η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη συμβαδίζει με αυτή των Σερρών καθώς η δεύτερη βρέθηκε στο επίκεντρο των νέων της συμπρωτεύουσας οποίοι εξαιτίας του «λουκέτου» της εστίασης στις 00:00 επέλεγαν τις Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδαση!

«Είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό» λέει ο Δήμαρχος Σερρών

«Είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό και το επίπεδο 4», τόνισε σε δηλώσεις του, την Παρασκευής, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο ίδιος, έκανε έκκληση μέσω του Infonews24, σε όλους τους Σερραίους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς η κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Πολίτες και φορείς θα πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, ενώ και η διασπορά είναι σε τέτοιες ηλικιακές ομάδες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστήριξε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιδημιολογική εξέλιξη της περιοχής «και γι’ αυτό αν τα καταφέρουμε και λειτουργήσουμε όλοι υπεύθυνα, νομίζω θα έρθει καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid test σε κατοίκους της πόλης. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 65 κρούσματα της COVID-19 σε ένα 24ωρο, ενώ σύμφωνα με τον Νομίατρο για την Παρασκευή, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να είναι 40-50.