Ραγδαία είναι η αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, γεγονός που καταδεικνύει την έξαρση της πανδημίας.

Από το πρωί της Παρασκευής, έξι συνολικά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Αρχικά, στις 8:15 το πρωί, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό 73χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στις 12 Οκτωβρίου και έκτοτε νοσηλευόταν σε ΜΕΘ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 10:00 το πρωί, τη μάχη έχασε και μία 91χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο Σισμανόγλειο. Η ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αττική» στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έγιναν γνωστοί άλλοι δύο θάνατοι: Ο πρώτος αφορά σε 89χρονο άνδρα στο «Αττικό» και ο δεύτερος σε 84χρονο ο κατέληξε στο Τζάννειο. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι δυο ακόμη άνθρωποι ξεψύχησαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο λόγος για έναν 75χρονο που «έφυγε» λόγω πνευμονίας από τον ιό και μια 40χρονη με υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον, οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 555.