Ημέρα σταθμός η σημερινή με την δικαιοσύνη να αποφασίζει να στείλει στη φυλακή 39 νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, με την ιστορική δίκη να τελειώνει μια μια ακόμα νίκη ενάντια στη μισαλλοδοξία και το μίσος.

Έπειτα από 5,5 χρόνια, το δικαστήριο κατάφερε να βάλει στην εγκληματική οργάνωση, με τους χρυσαυγίτες να μην παραδέχονται την ήττα τους και αντ’ αυτού να επιδίδονται σε θλιβερά σόου, με ύβρεις και τραμπουκισμούς εις βάρος των ρεπόρτερ.

Μετά από 5,5 χρόνια και 465 συνεδριάσεις στη φυλακή οδηγούνται 39 από τους 50 καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες.

Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία ως μέρα δικαίωσης των θυμάτων των χρυσαυγιτών αλλά και νίκης κατά του ναζισμού.

Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κρυφτούν, παίζοντας κυνηγητό με τις Αρχές, ενώ άλλοι αρκέστηκαν για ακόμα μια φορά, μέχρι τέλους, σε απειλές.

Συγκλονιστική φιγούρα για μια ακόμη φορά η Μάγδα Φύσσα, η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης και στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας ότι θα ευχόταν ο γιος της να ζούσε κι ας ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησε η Χρυσή Αυγή.

Στη φυλακή οδηγούνται εκτός από τον «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλίκαρά του και συγκεκριμένα οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Όλοι έχουν ομόφωνα κριθεί ένοχοι από το δικαστήριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη σε 13 ετών. Για τον Ιωάννη Λαγό, πρέπει να αρθεί η ασυλία του από το ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλο τον κόσμο»

Η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

«Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι», «να σαπίσετε στη φυλακή γουρούνια, φασίστες» και «ο Παύλος ζει» φώναξαν από το ακροατήριο όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και τον Αρτ. Ματθαιόπουλο.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Μάγδα Φύσσα με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους τους δικηγόρους για την παρουσία τους στη δίκη.

Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην Πολιτική Αγωγή και αποθεώνοντας τη Μάγδα Φύσσα.

Εξερχόμενοι από την αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του πλήθους και έπεσαν στις αγκαλιές των αγαπημένων τους προσώπων.

Αποχωρώντας από το δικαστήριο, η κ. Μάγδα είπε: «Μια δίκαιη δίκη για τον Ζακ».

Η μητέρα του Παύλου ευχαρίστησε μέσα από τα βάθη της καρδιάς της την Πολιτική Αγωγή για τον δικαστικό αγώνα που έδωσε, καθώς και τον κόσμο που στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια.

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο, αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που εχουν αφήσει, αλλά τουλάχιστον ζουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας ήταν εδώ, και να μπορούσε να πει εκείνος αν δικαιώνεται. Ομως ο Παύλος δεν είναι εδώ. Άρα δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει δικαίωση για τον Παύλο. Η δικαίωση είναι για εμάς και τον κόσμο που αγωνίστηκε», κατέληξε.

Το προκλητικό σόου της οικογένειας Μιχαλολιάκου

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να… δίνει ένα ακόμα προκλητικό σόου βρίζοντας χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο πατέρας της να φύγει από την… πίσω πόρτα.

«Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», είχε πει προηγουμένως ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Περίπου 7-8 άτομα με τις χαρακτηριστικές κουκούλες και τα κρυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φώναζαν συνθήματα υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης και τραμπούκιζαν τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Λίγο αργότερα έφτασε στη ΓΑΔΑ όπου και παραδόθηκε, η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, επιχείρηση να… πατήσει να το αυτοκίνητο δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ για να καλύψουν το γεγονός της προσαγωγής των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ακρως προκλητικός ο Παναγιώταρος

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος. «Εύχομαι κάποιοι άλλοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά, από ό,τι την κάναμε εμείς», δήλωσε, όπως ακούγεται σε βίντεο, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε, μάλιστα, την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής τη «μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Με τη σημερινή πράξη το μόνο που κατάφερε το σύστημα είναι να αφυπνίσει τους πανταχού παρόντες εθνικιστές και όσους θέλουν το καλό της πατρίδας» είπε ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης και κατέληξε με νόημα:

»Εύχομαι αυτό τα βάθη της ψυχής που κάποιοι άλλοι να κάνουν τη δουλειά καλύτερα από ότι την κάναμε εμείς μπας και ελευθερωθεί αυτός ο τόπος».

Το τερμάτισε ο Λαγός

Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, ο «άνθρωπος» του Μιχαλολιάκου, υπενθυμίζεται πως καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων και 8μηνών, μεγαλύτερη ποινή ακόμα και από τον ίδιο τον «Φύρερ» της νεοναζιστικής συμμορίας.

Ακόμα και όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη δεν δίστασε να προκαλέσει, κάτι που φαίνεται κάνει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μετά την λήξη της δίκης και αφού κάποιοι πρώην σύντροφοί του ξεκίνησαν να παρουσιάζονται ένας-ένας στα αστυνομικά τμήματα, ο Λαγός αναφέρει πως εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ενώ καλεί την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου ως μάρτυρα!

Η ανακοίνωση του:

Μετά το πέρας της “δίκης” δηλώνω ότι θα προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου δια παντός νομίμου τρόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ανακοινώνω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδος προσφεύγω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο διότι παραβιάστηκε και  το τεκμήριο αθωότητας μου αφού δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

Ήδη κατέθεσα αγωγές κατά τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων που προσέβαλαν αυτό το κεκτημένο δικαίωμα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και της ΕΣΔΑ.

Στην διαδικασία ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα επικαλεστώ την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και την μαρτυρία της καθώς έχω δικαίωμα που ουδείς μπορεί να μου στερήσει.

Ανθρωποκυνηγητό για τον Χρήστο Παππά – «Δεν παραδίνομαι»

Άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνες σε τρία σπίτια του, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Ιωάννινα.

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη φορά σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής, το 2013, όταν είχε παραδοθεί μόνος του τελευταίος.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ θα σταματήσουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, αποτελεί συνειδητή επιλογή του Χρήστου Παππά να μην παραδοθεί στις Αρχές.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν» επισημαίνει στο ethnos.gr ο κ. Σταυριανάκης.

«Παίρνουν εντολές για να μας καταδικάσουν»

Ο καταδικασθείς για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέμεινε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και δήλωσε αθώος. «Δεν μπορεί να μας κρίνει κανένας από τους δικαστές, προφανώς και παίρνουν εντολές για να μας καταδικάσουν», τόνισε.

«Όσον αφορά στους βουλευτές, το όνομα μας δεν υπήρχε σε ολόκληρη τη διαδικασία. Δεν είχε κάποιο θύμα μαρτυρία για τους βουλευτές, δεν αποδείχθηκαν όσα είπαν», ισχυρίστηκε.

Για το μόνο πράγμα που έχει μετανιώσει και θα άλλαζε πράγματα – όπως είπε – είναι για την πολιτική δράση της Χρυσής Αυγής.

Πολιτική δίωξη «βλέπει» ο Γερμενής

Στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν έδωσε αναστολή ποινών σε 38 καταδικασθέντες.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοήθαγα τον κόσμο, αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση» δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν είναι 100% αθώοι, σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο, δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοίταγα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα» συνέχισε και κατέληξε: «Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Σε ποιες φυλακές οδηγούνται

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στον Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο ή Άμφισα.

Οι φυλακές τύπου Β στον Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δε θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους, ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό τους κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στον Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Τρικάλων θα μεταφερθούν όσοι συμμετείχαν στα τάγματα εφόδου της οργάνωσης και καταδικάστηκαν, ενώ σε Μαλανδρίνο θα οδηγηθούν και όσοι «περισσέψουν» από τον Δομοκό.