Διαθέσιμη και στην Ελλάδα είναι από σήμερα η δημοφιλής εφαρμογή Facebook Dating, που διευκολύνει τους χρήστες του Facebook να «έρχονται πιο κοντά», δημιουργώντας σχέσεις μέσω των κοινών τους ενδιαφερόντων και της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις και ομάδες.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, η εφαρμογή των «γνωριμιών» επεκτάθηκε και στην Ευρώπη, «ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις μέσω των κοινών τους ενδιαφερόντων και της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις και ομάδες». Σημειώνεται ότι από την πρώτη εμφάνιση του Facebook Dating, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες έχουν έρθει σε επαφή μεταξύ τους, στις 20 χώρες που είναι διαθέσιμη η εφαρμογή.

Όπως υποστηρίζει το Facebook θα υπάρχει και εδώ «εχεμύθεια». Δηλαδή, δεν θα προτείνει στο χρήστη τους τρέχοντες φίλους του στο Facebook ως πιθανές ενδιαφέρουσες γνωριμίες ούτε θα τους ειδοποιεί ότι κάποιος έχει εγγραφεί στην εφαρμογή Dating. Για παράδειγμα, το προφίλ γνωριμιών, τα μηνύματα γνωριμιών και τα άτομα που αρέσουν ή ταιριάζουν με κάποιο χρήστη του Dating δεν θα εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων στο Facebook.