Δεν πάει πολύς καιρός από τη μέρα που ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας, είχε προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του προέδρου της ΕΠΣΑ και αντιπροέδρου της ΕΠΣΑ, Παναγιώτη Δημητρίου ο οποίος κάλεσε τις ομάδες του τοπικού να αγνοήσουν τις εντολές του ΕΟΔΥ και να βάλουν κόσμο στις κερκίδες, με κάποιες να ανοίγουν τα γήπεδά τους σε εκατοντάδες φιλάθλους. Και όλα αυτά ενώ είναι ξεκάθαρη η εντολή της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοΐο και την προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Παρά τις καταγγελίες, ο Παναγιώτης Δημητρίου συνέχισε το… βιολί του. Με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να υπάρχουν γήπεδα της Αθήνας που να φιλοξενούν κόσμο, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα του κορωνοϊού ολοένα και αυξάνονται.

Ο Γιάννης Δάρας επανήλθε στο θέμα και μετά τις καταγγελίες που έκανε αποφάσισε να στείλει επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί. Με τον Δημητρίου να αγνοεί την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων και να μοιράζει εισιτήρια σε συλλόγους (κάποιοι εκ των οποίων προς τιμήν τους τα αρνήθηκαν). Όπως επισημαίνεται στην επιστολή στα περισσότερα γήπεδα συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση και η είσοδος φιλάθλων, μαζί με την αγνόηση των πρωτοκόλλων.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Δάρα και οι καταγγελίες για τον Δημητρίου:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Την ώρα που οι υγιειονομικές αρχές της χώρας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι πολίτες και οι υπηρεσίες δίνουν την μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση του κοροωνοιού, είναι ηθικά ανεπίτρεπτο άνθρωποι που ειναι επικεφαλής φορέων να παροτρύνουν άτομα και ομάδες ανθρώπων σε ανυπακοή προς τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Εδω και καιρό το θέμα δημοσιοποιήθηκε μέσω των ραδιοφώνων αλλα ουδείς συγκινήθηκε να επέμβει. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου της Αθήνας, συρρέουν κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή εκατοντάδες φίλαθλοι χωρίς μάσκες και χωρίς προστατευτικά μέτρα. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ.

Αυτό όμως δεν έγινε τυχαία. Διότι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑ, (Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας) που τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ (Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) κ. Παναγιώτης Δημητρίου, προέτρεψε τα σωματεία της Β’ κατηγορίας, παρουσία 60 εκπροσώπων τους, να βάζουν φιλάθλους στα γήπεδα και να αγνοούν τον ΕΟΔΥ και τα μέτρα προστασίας με το επιχείρημα πως κανένας δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα!

Ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου ξεπέρασε τον εαυτό του δίνοντας εντολή στους υπαλλήλους της ΕΠΣΑ να τυπώσουν εισιτήρια για τη σεζόν 2020-21 (και ενώ υπάρχει απαγόρευση εισόδου φιλάθλων) και να τα μοιράσουν στα σωματεία ώστε να κόβουν εισιτήρια στους αγώνες τους. Ορισμένα σωματεία και διοικήσεις γυμναστηρίων δεν υπάκουσαν στην προτροπή του και εφάρμοσαν τα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ. Δυστυχώς όμως στα περισσότερα γήπεδα συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση και είσοδος φιλάθλων και η αγνόηση των πρωτοκόλλων. Τέτοια αποκομματα εισιτηρίων υπάρχουν στη διάθεση σας.

Επειδή ο κ. Δημητρίου δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί και να αναλογιστεί το ανεύθυνο των πράξεων του και επειδή ως τώρα καμία εισαγγελική ή αστυνομική αρχή δεν έχει επέμβει για να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, την οποία δημοσιοποιήσαμε και στα Μ.Μ. Ενημέρωσης, ως οφείλαμε,

Καλούμε λοιπόν εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, να επέμβετε τώρα σε αυτή την δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας και να δώσετε την λύση που θα κρίνετε εσείς. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Ιωάννης Δάρας

Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS),

Δημοσιογράφος-Δικηγόρος,

Πρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΟΠ Χαλκηδονικός