Η Πόρτο στάθηκε εξαιρετικά στο «Etihad» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι όμως στο τέλος λύγισε με τους «Πολίτες» να παίρνουν τη νίκη με 3-1. Μια νίκη που αμφισβητείται όμως έντονα από τους Πορτογάλους οι οποίοι θεωρούν ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι αποφάσεις διαιτητή και VAR για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα οι «Δράκοι» στην ενημέρωση που έβγαλαν μέσω της ιστοσελίδας τους στρέφονται κατά του Λετονού διαιτητή της αναμέτρησης, Άντρις Τρεϊμάνις και του Ολλανδού Γιόχεμ Κάμπχουις που ήταν στο VAR αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η ήττα είναι ήττα και για την Πόρτο δεν υπάρχουν ποτέ νίκες ή ηθικές ισοπαλίες. Αλλά αυτό που συνέβη χθες στην Αγγλία, όπου η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Πόρτο 3-1, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι πραγματικότητα: η πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο επωφελήθηκε από πολλά λάθη του διαιτητή για να κερδίσει στην πρεμιέρα του Champions League.

Όταν ο Μαρτσεσίν δέχθηκε φάουλ για κόκκινη κάρτα, σφυρίχτηκε πέναλτι εις βάρος της Πόρτο και η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε. Όταν ο Πέπε σπρώχθηκε από τον Ζοάο Κανσέλο στην περιοχή, δεν σφυρίχτηκε τίποτα. Όταν ο Φάμπιο Βιέιρα διεκδίκησε καθαρά μια μπάλα, αφού ο Μαναφά δέχθηκε φάουλ, δόθηκε φάουλ υπέρ της Σίτι, το οποίο οδήγησε στο 2-1.

Και, όταν υπήρξαν δύο παραβάσεις από Πολίτες που μπορούσαν να οδηγήσουν σε δεύτερες κίτρινες κάρτες, επικρατούσε το κριτήριο της υπερβολικής πειθαρχικής ανοχής» και συνεχίζει με «καυστικό» ύφος για τα χρήματα που ξοδεύει η Σίτι:

«Από τότε που εξαγοράστηκε από τον σημερινό αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2008, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ξοδέψει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο.

Η επένδυση έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη στις πέντε σεζόν που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ηγείται ως προπονητής του συλλόγου, αλλά ο κύριος στόχος – να επιτύχει αυτό που έχει ήδη επιτύχει η Πόρτο δύο φορές, με απείρως πιο περιορισμένα μέσα – δεν έχει κατορθωθεί.

Αν επωφελούνταν πάντα από διαιτησίες όπως χθες, η ιστορία σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική…. Από τη μία πλευρά ήταν μια ομάδα με έντεκα παίκτες και από την άλλη έντεκα παίκτες, ο διαιτητής, το VAR…».