Οι μνήμες έχουν γίνει δάκρυα για την Μιχαέλα Τριανταφυλλίδου, που θυμάται την τελευταία φορά που συνάντησε από κοντά τη μητέρα της, 7 μήνες πριν τη χάσει από κορωνοϊό.

«Τελευταία φορά τη φίλησα, τη χαιρέτησα 15 Φεβρουαρίου που ήμουν μέσα στο γηροκομείο» λέει στην κάμερα του MEGA.

Το παράπονό της, που η μητέρα της έφυγε από τη ζωή και δεν κατάφερε να την αποχαιρετήσει ούτε στο νοσοκομείο.

Η 84χρονη γυναίκα ήταν ανάμεσα στους 41 διαμένοντες που νόσησαν από τον φονικό ιό στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου και στους 25 που κατέληξαν τον Αύγουστο του 2020.

«Μια ωραία πρωία πήγα να πληρώσω αλλά μου είπαν μην ανησυχείτε είναι ασυμπτωματική» λέει.

«Έψαχνα να βρω που πήγαν τη μητέρα μου»

Κανένας λόγος ανησυχίας αφού είναι ασυπτωματική, έλεγαν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου Ασβεστοχωρίου στην κόρη του θύματος, μέχρι που έμαθε ξαφνικά ότι την πήγαν στο νοσοκομείο χωρίς να της δώσουν καμία άλλη πληροφορία.

«Μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έπαιρναν την κόρη του θύματος για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της 84χρονης που κόλλησε κορωνοϊό στο γηροκομείο τους.

«Πέθανε η μητέρα μου και δεν με ενημέρωσαν»

Αν και η κατάσταση της υγείας της 84χρονης ήταν σταθερή τις πρώτες 12 μέρες νοσηλείας, κατέληξε ξαφνικά από ένα μικρόβιο που κόλλησε στο νοσοκομείο.

Ακόμα και όταν η μητέρα της κατέληξε, κάνεις, όπως λέει, δεν μπήκε στον κόπο να της ενημερώσει.
«Δε με πήρε κανένας τηλέφωνο».

Μετά από 10 ώρες που η μητέρα της είχε καταλήξει, σοκαρισμένη άκουσε την προϊσταμένη να της λέει με απάθεια ότι πρόκειται για ασυνεννοησία.

«Έχω μείνει παγωτό. Μου είπε ότι ήταν ασυνεννοησία των γιατρών».

3 μήνες μετά καμία απάντηση

Ακόμα και σήμερα η κόρη της 84χρονης που κατέληξε από κορωνοϊό, δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το πώς κόλλησε η μητέρα της και αν τηρούνταν τα μέτρα ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι δεν την πήραν ούτε ένα τηλέφωνο για την συλλυπηθούν.

«Έχασα τη μαμά μου. Ένα συγγνώμη, ένα λυπάμαι, τίποτα».

Η κόρη της 84χρονης που πέθανε από την πανδημία είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο, που κόλλησαν 41 άτομα και κατέληξαν τα 25.