Η έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας οδηγεί σε νέα μέτρα, καθώς είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να μπει φραγμός στην ανοδική πορεία των μολύνσεων από τον ιό.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα έως πολύ νωρίς το πρωί προκαλεί αντιδράσεις στους νέους. Όμως υπάρχουν και πολλοί που συμφωνούν με το νέο περιορισμό.

Τα νέα μέτρα στοχεύουν στο να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κοροναϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες στη χώρα μας.

Πουθενά χωρίς μάσκα

Η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, προκαλεί προβληματισμό ενώ για κάποιους τα πρόστιμα θα είναι ο βασικός λόγος για να τη φορούν.

Το έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με εντατικές περιπολίες σε όλες τις πλατείες και τις περιοχές όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και ο διπλασιασμός του προστίμου στα 300 ευρώ, για όσους δε φορούν μάσκα, φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους πολίτες.

Η κυβέρνηση ελπίζει στην πλήρη εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ολικό lockdown που θα είναι καταστροφικό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA