Αποτελεί το νέο αρχηγό του Παναθηναϊκού και τον παίκτη που πήρε στην «πλάτη» του τους Πράσινους στο πρώτο παιχνίδι της φετινής Euroleague κόντρα στη Χίμκι, αφού το «γκολ-φάουλ» που πέτυχε στη λήξη του ματς έδωσε στο «τριφύλλι» τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Παπαπέτρου μάλιστα είναι ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην Euroleague για τον Παναθηναϊκό, αφού στα τρία πρώτα παιχνίδια ως τώρα έχει 33 λεπτά μέσο όρο.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πάτησε παρκέ στην πρεμιέρα κόντρα στη Χίμκι για 32:59, ενώ ο χρόνος του αυξήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου συνολικά αγωνίστηκε για 39:13, παίρνοντας ανάσες μόλις για 37″.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Παπαπέτρου αποβλήθηκε με πέντε φάουλ 5 λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, έχοντας ήδη μετρήσει 26:50 λεπτά στο παρκέ, ενώ αν δεν είχε αναγκαστικά αποσυρθεί από το ματς η παρουσία του τόσο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση θεωρούνταν δεδομένη.

Κάτι που αν μεταφραστεί σε χρόνο συμμετοχής, σημαίνει παραπάνω από 35 λεπτά, σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και ρυθμού.

Ο Παπαπέτρου, πέρα από αρχηγός είναι και ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού, όμως ο χρόνος που αγωνίζεται δεν του επιτρέπει να είναι φρέσκος στα τελειώματα των αγώνων, όπου το καθαρό μυαλό παίζει κομβικό ρόλο, σε έναν παίκτη που θα πάρει την μπάλα στα χέρια του όταν «καίει».

Ο Γιώργος Βόβορας καλείται να βρει λύσεις από τον πάγκο που να ξεκουράζουν τον έλληνα φόργουορντ κατά τη διάρκεια του αγώνα, διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμο τον Παπαπέτρου στη λήξη των παιχνιδιών.