Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές το αρνητικό ρεκόρ των 667 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε την Τρίτη εκ των οποίων τα 250 εντοπίζονται στη Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη τοπικών μέτρων στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές όπως είναι τα Γιάννενα, η Καστοριά, η οι Σέρρες και η Βοιωτία.

«Οι εστίες είναι πολλές. Η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως όσο αυξάνοντα τα κρούσματα μετά από κάποιες ημέρες «θα αυξηθούν διασωληνώσεις και νεκροί».

Επίσης, μιλώντας για τα ποιοτικά δεδομένα της έξαρσης της πανδημίας είπε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και οι νέοι με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό σε μεγαλύτερους.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα

Η έκρηξη κρουσμάτων ρίχνει ξανά στο τραπέζι σκληρά μέτρα.

Ένα από τα πιο δυνατά σενάρια είναι αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα, σε μια προσπάθεια περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και της διοργάνωσης ανεξέλεγκτων πάρτι.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα θα γίνει και νέα σύσκεψη για το θέμα, απόντος του πρωθυπουργού που βρίσκεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν τα Ιωάννινα που αυτήν την ώρα μετρούν 263 ενεργά κρούσματα, την Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα και την Θεσσαλονίκη με 652. Προβληματισμός υπάρχει και για την επιδημιολογική κατάσταση στις Σέρρες, την Κορινθία και τη Βοιωτία.

«Άλλα μέτρα πλέον είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας», «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να πειστεί ο πληθυσμός να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Τόνισε ότι δεν προδικάζει τις αποφάσεις της πολιτείας και πως για την επιστημονική κοινότητα είναι σαφής ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, με αποστάσεις, μάσκες, υγιεινή των χεριών.