Ιδιαίτερα προβληματισμένη για την δραματική αύξηση των αριθμών των κουσμάτων κορωνοιού εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του «δικτύου» για το ΕΣΥ, η Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με ευθύνη της, καθώς δεν προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βλέπει τον χάρτη της χώρας να γίνεται κόκκινος χωρίς να λαμβάνει τα μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες. Στην παρέμβασή της  τόνισε:

«Συζητάμε σε ένα περιβάλλον δύσκολο με πολλές πόλεις της χώρας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται δραματικά, με τον φόβο να κυριαρχεί, με την απειλή για νέα τοπικά lockdown να είναι ορατή.

Κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα με την κοινή μας προσπάθεια κερδίσαμε την άνοιξη. Με μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησης. Ξέρουμε τι έγινε το καλοκαίρι με τον Τουρισμό, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα πλοία, τις συνθήκες που άνοιξαν τα σχολεία.

Έστω και τώρα όμως οφείλουν ιδιαίτερα στα Μέσα Μεταφοράς να λάβουν άμεσα μέτρα πολλαπλασιάζοντας τα οχήματα, προσλαμβάνοντας οδηγούς.

Και επιτέλους να περιορίσουν τον συνωστισμό στα σχολεία. 15 μαθητές ανά τάξη με αξιοποίηση δημοτικών χώρων και προσλήψεις εκπαιδευτικών. Παρακολουθούν το χάρτη να γίνεται κόκκινος χωρίς να παίρνουν μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες».