Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την 20ή του παρουσία στους ομίλους του Champions League. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν ρόλο παρατηρητή στον όμιλό τους. Μίνιμουμ στόχος, είναι η 3η θέση. Βασικός στόχος, η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Στόχοι,που περνούν σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων, κόντρα στη Μαρσέιγ. Ένα ματς στο οποίο έχει επικεντρωθεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Ετοιμάζοντας τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ομάδα του. Αλλά και τον… Ρούμπεν Βινάγκρε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναζητά το ασφαλές μονοπάτι για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε από την αρχή της σεζόν και τώρα που μπαίνει στην εξίσωση και το Τσάμπιονς Λιγκ; Η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει ότι ο Βινάγκρε ετοιμάζεται για να μπει απευθείας στα βαθιά. Κατευθείαν στην 11άδα του μεγάλου αγώνα με την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας.

Ο 21χρονος αριστερός μπακ είχε έναν τραυματισμό (κάκωση στον αριστερό αστράγαλο) την περασμένη εβδομάδα, από την αναμέτρηση της εθνικής Ελπίδων της χώρας του με το Γιβραλτάρ. Ενας τραυματισμός που δεν ήταν σοβαρός, αλλά που του στέρησε τη συμμετοχή από τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Και παράλληλα στέρησε τη δυνατότητα στον Μαρτίνς να του δώσει κάποια λεπτά, τόσο για να βρει ρυθμό όσο και για να μάθει το παιχνίδι της νέας του ομάδας, να προσαρμοστεί στο περιβάλλον και στις συνήθειες των νέων συμπαικτών του.

Διότι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που είδαμε με τον Ατρόμητο. Και σε διάταξη και σε πρόσωπα. Προφανώς θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Ελ Αραμπί. Προφανώς και θα προστεθεί και ο Μπουχαλάκης στη μεσαία γραμμή, πλάι στον Γιαν Εμβιλά και πίσω από τον Μαντί Καμαρά. Είναι πολύ πιθανό να δούμε 11άδα με Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Βινάγκρε, Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Με τον Κώστα Φορτούνη, βεβαίως, να διεκδικεί θέση μιας και είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση όπως δείχνει με συνέπεια από την αρχή της σεζόν.