Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Κότσιρας, αναφορικά με το νέο του τραγούδι «Κοίτα γύρω», αλλά και την κατάσταση στο χώρο της τέχνης με τον κοροναϊό.

«Αυτό είναι ένα τραγούδι που ήταν ένα γράμμα για τα παιδιά μου, σε μια δύσκολη φάση. Δεν ήξερα αν θα μπορέσω όσα συμβαίνουν γύρω μου να τα μεταφέρω, να τα εξηγήσω. Γράφτηκε αυτό το κείμενο, μιλάει για τις πλημμύρες, για τις φωτιές, για τις θανατώσεις των ζώων, για τον φασισμό, για τους ναζί, τις καταστροφές, τις δολοφονίες. Τα έκανα όλα αυτά ένα τραγούδι», είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Το άσχημο με αυτό τραγούδι είναι ότι μάς απευθύνεται από το 2001 και μπορεί να μας απευθύνεται για πολλά χρόνια ακόμη. Το θετικό είναι ότι μιλάει και λέει κάποια πράγματα», συνέχισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση με τον κοροναϊό στο χώρο του πολιτισμού, ο ίδιος τόνισε ότι «η κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού είναι απελπιστική. Ανησυχώ ότι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα θα φτάσουμε σε ανθρωπιστική κρίση. Δεν μιλάω για τους 5-6 τραγουδιστές. Το θέμα είναι οι 150 χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της τέχνης, και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Γιατί υπάρχουν κάποιοι τομείς σε αυτή τη χώρα που περνούν στα απαρατήρητα, στα αζήτητα. Όταν αποφασίζει μια κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα, και ξεχνούν ένα κομμάτι εργαζομένων, τι μπορεί να σημαίνει αυτό;».

«Είμαστε ένα χώρος, και μιλάω κυρίως για τις συναυλίες, που δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσματα. Τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν στο έπακρο και πολλές πιο αυστηρά από ό,τι ζητούσε το κράτος. Όταν ξεκινούσε αυτή η ιστορία το Φλεβάρη, πολλές σκηνές έκλεισαν πριν το ζητήσει η πολιτεία. Από υπευθυνότητα και μόνο», πρόσθεσε ο ίδιος.