Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μαρία Σάκκαρη το παιχνίδι με την Κριστίνα Πλίσκοβα, για τον πρώτο γύρο του indoor τουρνουά που πραγματοποιείται στην Οστράβα.

Η Ελληνίδα τενίστρια χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε με 2-0 σετ της Τσέχας (6-3, 6-3) και προκρίθηκε δια περιπάτου στους «16» του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ελίνα Σβιτόλινα, Νο.1 του ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στα πρώτα πέντε games οι δύο τενίστριες κράτησαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους. Στο 6ο game η Τσέχα έφτασε σε break point, αλλά η Μαρία κατάφερε να το «σβήσει» και να κρατήσει το σερβίς της. Στο αμέσως επόμενο μάλιστα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 5-3 και με νέο μπρέικ έκανε το 6-3 και το 1-0.

Η Μαρία ξεκίνησε το δεύτερο σετ με την ψυχολογία στα ύψη και με μπρέικ στο 6ο game προηγήθηκε με 4-2. Στο 7o game η Κριστίνα είχε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά η Σάκκαρη με ψυχραιμία ισοφάρισε σε 40-40. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της.

Η Τσέχα εκμεταλλεύτηκε το 6ο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε στο συγκεκριμένο game και μείωσε σε 4-3. Η Ελληνίδα τενίστρια, όμως, δεν πτοήθηκε. Απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-3 και λίγο αργότερα έκανε το 6-3 και το 2-0 στα σετ. Η Σάκκαρη έφτασε με άνεση στη νίκη και πλέον σκέφτεται το μεγάλο παιχνίδι με την Ελίνα Σβιτόλινα.