«Έχω εκπλήξεις για τον Ολυμπιακό» δήλωσε γεμάτος αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη-ανάσα της Μαρσέιγ επί της Μπορντό ο Βίλας Μπόας.

Ο πορτογάλος τεχνικός αναθάρρησε μετά το «τρίποντο» στο Σαμπιονά, που έβγαλε τη Μαρσέιγ από ένα κακό σερί, και έρχεται με ψυχολογία στο Καραϊσκάκη για το ματς της Τετάρτης.

Για τον Ολυμπιακό αυτή η εξέλιξη μόνο καλή μπορεί να είναι. Γιατί;

Γιατί πάντα όταν μια ομάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο, όπως θα ήταν η Μαρσέιγ αν δεν είχε νικήσει την Μπορντό, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη.

Τα χαμόγελα και η υπεραισιοδοξία που έβγαλε ο Βίλας Μπόας είναι ένα καλό «σημάδι».

Για τον Ολυμπιακό βεβαίως δε θα παίξει… μπάλα η ψυχολογία, για την ακρίβεια δε θα παίξει μόνο η ψυχολογία.

Τόσο η Μαρσέιγ όσο και ο Ολυμπιακός ανταμώνουν σε καλό διάστημα στο Καραϊσκάκη για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς το ματς με τους Γάλλους αποτελεί το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» μετά την πρόκριση επί της Ομόνοιας.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και ο πορτογάλος τεχνικός ξέρει καλά πως μια νίκη επί της Μαρσέιγ θα βάλει από νωρίς στο κόλπο τον Ολυμπιακό, που θα ταξιδέψει με άλλο αέρα στο Πόρτο για τη δεύτερη αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μαρτίνς δείχνει να έχει αποφασίσει για πολλά γύρω από το πλάνο που έχει καταρτίσει.

Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν το πρωί στο Καραϊσκάκη, με τον Μαρτίνς να μην ανοίγει ιδιαίτερα τα χαρτιά του, αλλά να αποτελεί κοινό μυστικό στην ομάδα πως οτιδήποτε άλλο πλην του 4-3-3 θα είναι τεράστια έκπληξη.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν ο Μαρτίνς θα επιλέξει κάτι διαφορετικό πάνω στο 4-3-3.

Ποιος δηλαδή θα είναι στο ένα άκρο της επίθεσης, ο Μασούρας που είναι το φαβορί ή ο Ραντζέλοβιτς.

Ή ακόμη περισσότερο ως μια πολύ μεγάλη έκπληξη ο Φορτούνης, που έως τώρα τον έχουμε δει σε αυτόν το ρόλο με τον Βαλμπουενά μαζί μόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι 10 δείχνουν σίγουροι.

Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει στους έτοιμους και στην ομάδα που έχει «μοντάρει» έως τώρα σε μια έτσι και αλλιώς περίεργη σεζόν, όπου η προετοιμασία δεν έγινε όπως θα ήθελε λόγω κοροναϊού.

Ο Μαρτίνς αναγκάζεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα στοχεύοντας στο λογικό για την εποχή. Το αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα απέναντι στη Μαρσέιγ είναι πολύ σημαντικό.

Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θα επιδιώξει με τα «όπλα» που διαθέτει, ποντάροντας πολλά σε Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας για το μηδέν στα μετόπισθεν, να ρίξει στην «παγίδα» τη Μαρσέιγ.

Ώστε να έρθει το ιδανικό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, που θα «ανοίξει την όρεξη» για τη συνέχεια.