Ο άνθρωπος,  που προέρχεται από το ζωικό βασίλειο, διαφέρει από τα αδελφά όντα, μόνο στο ότι έχει μυαλό, που παράγει λογική. Αλλά αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία, διαπιστώνει πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το μυαλό του, αποκλειστικά πως να φονεύει τους όμοιους του. Πόλεμοι στην αρχαιότητα, πόλεμοι στο Μεσαίωνα, πόλεμοι στη νέα εποχή. Και ενώ μπήκαμε στον εικοστό πρώτο αιώνα, έχουμε τους Τούρκους ηγέτες, να σπάνε το κεφάλι τους πού θα ξεκινήσουν έναν καινούργιο πόλεμο. Χθες βγήκε ο Ερντογάν και είπε στους οπαδούς του ότι εμπνέεται από το πνεύμα των προγόνων του της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που του επιβάλει να ασχοληθεί με κάθε εστία ανωμαλίας.

Μας είπε ότι η Τουρκία, πέρα από τη διένεξη με τους Έλληνες, ασχολείται με τη Συρία, τη Λιβύη, την Αρμενία, το Ιράκ , τη Σομαλία και πάει λέγοντας, γιατί ως φαίνεται ο Αλλάχ τον όρισε τοποτηρητή για να διαφυλάξει την θεϊκή τάξη. Βέβαια, όλ’ αυτά τα κάνει για να μπει σε υψηλότερη θέση στην ιστορία, ακριβώς πάνω και μπροστά από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Αλλά είπαμε , η τρέλα δεν πάει στα βουνά , αλλά στους ανθρώπους.

Όμως το σπουδαίο για εμάς τους Έλληνες είναι, αν τολμήσει να ξεκινήσει κάποιον πόλεμο.

Το ότι το θέμα του ξεσπάσματος του πολέμου, βρίσκεται όλο και πιο κοντά, ανάγεται στο ότι ο Ερντογάν περιμένει ένα τυχαίο γεγονός, με το οποίο θα πέσουν οι πρώτες τουφεκιές ή να ξεκινήσουμε εμείς τη μάχη. Η μέχρι τώρα συμπεριφορά των Τούρκων αποδεικνύει ότι θέλουν να αποφύγουν την κατηγορία των Ευρωπαίων πως αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο. Αλλά λένε : πού θα πάει, κάπου θα μας χτυπήσουν οι Έλληνες.

Η σημερινή αντιμετώπιση

Ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κ. Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει το θέμα : αν καταπατηθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα κάνουμε το καθήκον μας. Αυτή η διατύπωση με άλλα λόγια σημαίνει πως, αν μας θίξουν οι Τούρκοι, θα τους πολεμήσουμε.
Όμως μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια : Φροντίζει για τους εξοπλισμούς , συνάπτει συμμαχικές σχέσεις με άλλα κράτη και ενεργοποιεί φίλους και συμμάχους. Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Αυστρία κλπ. στέκονται στο πλευρό μας. Οι σχέσεις με την Αμερική είναι άριστες, ώστε ο υποψήφιος πρόεδρος Μπάϊντεν υποσχέθηκε ότι, αν εκλεγεί, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο , θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο, για να λύσουμε με τους γείτονες μας, τα όποια προβλήματα.

Η αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ, που μέχρι χθες ήταν ανενεργή, αναγκάσθηκε τελικά από τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού να ενεργοποιηθεί. Επίσης η κυβέρνηση δίνει διπλωματικές μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε σε κάποια φάση να στριμωχτούν οι Τούρκοι.

Βέβαια, εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, αλλά δεν μπορεί μάλλον να γίνει κι αλλιώς. Δηλαδή, να βγει σύσσωμη η Ε.Ε. και αφού επιβάλει του κόσμου τις κυρώσεις στην Τουρκία, να την απειλήσει με πόλεμο, για να κάτσει στα αυγά της.

Από τέτοια συμπεριφορά είμαστε ακόμη πολύ μακριά. Αυτό θα γίνει στο μέλλον, όταν η Ε.Ε. γίνει Ομόσπονδο Ενιαίο Κράτος, με μια κεντρική Κυβέρνηση. Πότε θα γίνει αυτό είναι σήμερα άγνωστο.

Η εσωτερική κατάσταση

Όποιος επισταμένως παρακολουθεί τα τηλεοπτικά κανάλια, διαπιστώνει καθημερινά, να περνά ένα πλήθος διανοουμένων και ειδικών της διεθνούς πολιτικής, καθώς και της στρατηγικής του πολέμου, που μας αραδιάζουν όλες τις θεωρίες περί του διεθνούς δικαίου και των στρατιωτικών διενέξεων. Όμως πέραν τούτων έρχονται και πολλοί εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων , που μας λένε τις απόψεις τους, προσπαθώντας να εμφανιστούν , ως υπέρ πατριώτες, οι οποίοι ξέρουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, καλύτερα των οποιωνδήποτε άλλων. Ταυτόχρονα κάνουν πολλές και διάφορες υποδείξεις προς την κυβέρνηση, θέλοντας να την ωθήσουν να χτυπήσει πρώτη, για να ξεκινήσει ο πόλεμος, που κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει. Ίσως και επέλθει κάποια αλλαγή κυβέρνησης .

Κατ’ αρχάς θέλουμε να τονίσουμε ότι κανένας δεν είναι περισσότερο πατριώτης από τους άλλους. Όλοι μας αγαπάμε την πατρίδα μας, και θα κάνουμε το καθήκον μας, όπου μας το ζητήσει η κυβέρνηση.

Κόμμα της αντιπολίτευσης, προτρέπει την κυβέρνηση να προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλα. Οπωσδήποτε η κυβέρνηση, που σταθμίζει κάθε ενέργεια, δεν θέλει να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Με αυτό, δεν θέλουμε να πούμε πως οι κυβερνήσεις δεν κάνουν σφάλματα και λάθη, αλλά η δική μας συνεργάζεται στενά με τις ευρωπαϊκές και ιδιαίτερα με τους Γάλλους, ώστε είναι αρκετά δύσκολο, να κάνουν όλοι λάθος.

Δεν θέλουμε να μακρηγορούμε, γι’ αυτό συστήνουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση, να ρίξει μια ματιά στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο ή «ατυχή πόλεμο» του 1897. Οι ιστορικές γνώσεις μόνο βοήθεια μπορούν να δώσουν στην κρίση μας.

Ο κύριος Τσίπρας, καλό είναι να αποφύγει τη συμπεριφορά του Δημήτρη Ράλλη, ο οποίος στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής πολιτικής τότε έλεγε :

«Εάν η μοίρα κατεδίκασε την Ελλάδα να υποστή εκ νέου την πολιτική της κυβερνήσεως του Θεοδώρου Δηλιγιάννη, οίαν υπέστη κατά το παρελθόν, ήθελον τεθή επικεφαλής όπως υψώσω την σημαίαν της επαναστάσεως κατά του καθεστώτος το οποίον εις ουδέν έτερο συντελεί ή να ζημιοί τα εθνικά συμφέροντα».