Με μια μεγάλη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον οι φεμινιστικές οργανώσεις είπαν «όχι» στον Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσαν τις Αμερικανίδες να τον καταψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ χάνει την υποστήριξη σημαντικής μερίδων ψηφοφόρων, δηλαδή των λευκών γυναικών των προαστίων.

Γυναίκες χορεύουν και διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ.

Κόκκινο πανί ο διχαστικός λόγος του Αμερικανού προέδρου, ο τρόπος που χειρίστηκε την πανδημία αλλά και η απόφασή του να επιλέξει για το Ανώτατο Δικαστήριο την Έιμι Μπαρετ, μία συντηρητική νομικό. Υποστηρίζουν ότι αν επικυρωθεί ο διορισμός της Μπάρετ θα αλλάξουν ριζικά οι ισορροπίες στο Ανώτατο Δικαστήριο που με τις αποφάσεις του θα γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω.

«Οι γυναίκες είναι η πιο ισχυρή, πολιτική δύναμη στην Αμερική. Και δεν υπάρχει τίποτα, το παραμικρό που μπορεί να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ για να μας σταματήσει» δήλωσε η Ρέιτσελ Καρμόνα, διευθύντρια του Women’s March.

Δυόμισι εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν καταγράφει δημοσκοπικό προβάδισμα 21 μονάδων στην ψήφο των γυναικών και ο Τραμπ φαίνεται να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τις μεταπείσει.

Όμως πολλές Αμερικανίδες δεν ξεχνούν τα σεξιστικά σχόλια που έχει κάνει στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν ψηφίσει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω επιστολικής ψήφου, περισσότερα από 26 εκατομμύρια πολίτες, αριθμός ρεκόρ.