Ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ανέφερε ότι «απαιτείται εθνική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, στην οποία υπάρχει κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Παρατηρούμε μεγάλες αντιφάσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας».

Ο κ. Καλογήρου τόνισε ακόμα την αναγκαιότητα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Όσον αφορά το ζήτημα των ποινικών κωδίκων που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη δική της Χρυσής Αυγής, ο κ. Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι:

«Οι δύο ποινικές κώδικες είναι μια μεταρρύθμιση που διήρκεσε πάνω από δέκα χρόνια, στην οποία δούλεψαν καθηγητές πανεπιστημίου και νομικοί από όλη τη χώρα. Προσπάθησαν να λύσουν προβλήματα δεκαετιών. Κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με το προηγούμενο δίκαιο. Δεν προσπάθησαν βέβαια να εξυπηρετήσουν ευνοϊκό πλαίσιο για τη Χρυσή Αυγή ή οποιαδήποτε άλλη δίκη. Όσον αφορά τα μέλη οποιαδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, το πλαίσιο ποινής έμεινε ίδιο με πριν. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής το δικαστήριο δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του. Όσον αφορά τη διεύθυνση το πλαίσιο είναι από 5 έως 15 έτη. Η προηγούμενη αυστηρότερη ποινή ήταν τα 20 έτη, που αποτελούσαν τον ευρωπαϊκό περίγελο, γιατί η έκτιση της εικοσαετίας ήταν μια αστεία ιστορία. Για την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων απαιτείται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση με βάση το σύνταγμα και όχι τον κώδικα».

«Διαφωνώ επιστημονικά με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή. Είναι ανακριβείς και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» ανέφερε ο κ. Καλογήρου και συμπλήρωσε:

«Περίμενα αυτή την αλλαγή στους ποινικούς κώδικες που ίσχυαν από το 1950. Είχαμε το πολιτικό σθένος να ολοκληρώσουμε μια μεταρρύθμιση που έμενε στα συρτάρια πολλά χρόνια».

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε ακόμα και στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι αναμενόμενο αμέσως μετά την εκλογική ήττα να υπάρξει διαδικασία απολογισμού. Αυτές οι διαδικασίες και οι συζητήσεις που γίνονται είναι δημόσιες και με σκοπό να οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις κοινωνικές απαιτήσεις που αυξάνονται διαρκώς».