Λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση που πάγωσε το Παρίσι, με 18χρονο Τσετσένο να αποκεφαλίζει καθηγητή για την προβολή των σκίτσων του Μωάμεθ, ήρθε η αντίδραση από το περιοδικό Charlie Hebdo που έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στον λογαριασμό του εντύπου στο Twitter, γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «φρικιαστική πράξη που βυθίζει στο πένθος τη Δημοκρατία μας, αλλά πρέπει να μας κάνει πιο μαχητικούς από ποτέ στην υποστήριξη της ελευθερίας μας» και οι συντάκτες του περιοδικού εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Οι αναρτήσεις του Charlie Hebdo

«Το Charlie Hebdo συμμερίζεται το αίσθημα φρίκης και οργής καθώς ένας εκπαιδευτικός δολοφονήθηκε την ώρα της δουλειάς του από έναν φανατισμένο θρησκευόμενο. Εκφράζουμε την πιο έντονη υποστήριξή μας στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

» Η μισαλλοδοξία μόλις ξεπέρασε ένα νέο όριο και δεν φαίνεται να σταματά σε τίποτα για να επιβάλει τον τρόμο στη χώρα μας. Μόνο η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αλληλεγγύη όλων θα νικήσουν αυτή τη φασιστική ιδεολογία.

» Αυτή η φρικιαστική πράξη βυθίζει στο πένθος τη Δημοκρατία μας, αλλά πρέπει να μας κάνει πιο μαχητικούς από ποτέ στην υποστήριξη της ελευθερίας μας».