Μια ανεπανάληπτη βραδιά χάρισε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους τηλεθεατές του ΜEGA απόψε το βράδυ.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια τραγούδησε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μαζί με μια εξαιρετική ορχήστρα και ξεσήκωσε το κοινό από το σπίτι.

Η μουσική εκπομπή «Σπίτι με το MEGA» συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα της και κάθε παρασκευή καθηλώνει τους τηλεθεατές του μεγάλου καναλιού.

«Τα μάτια κλείστε…»

Η Πρωτοψάλτη ξεκίνησε τη συναυλία της από κερκίδες του Θεάτρου με ένα παλιό δικό της τραγούδι τον «Αη Γιώργη» και συνέχισε με την μεγάλη της επιτυχία «Κουπαστή»

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που βρίσκομαι σε αυτό το υπέροχο θέατρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που πραγματικά είναι ένα στολίδι στην πόλη. Οι αναμνήσεις και οι σκέψεις που έρχονται από το 1996 που έκανα εδώ την παράσταση “Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», με κατακλύζουν και κατεβαίνουν με φοβερές ταχύτητες σε αυτό τον υπέροχο χώρο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο MEGA για την όμορφη φιλοξενία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε τρεις φίλους μου, υπέροχους καλλιτέχνες, που είναι εδώ μαζί μου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά μου λείπετε. Ελπίζω, όμως, ότι μέσα από τη μουσική η ψυχή μας και η καρδιά μας θα σας συναντήσουν», είπε η αγαπημένη ερμηνεύτρια στην έναρξη της βραδιάς.

Μουσική παρέα που στιγμάτισε μια εποχή

Και από την «Κουπαστή» του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνα Νικολακοπούλου στο επίσης δικό τους «Ανθρώπων Έργα» σε μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος επέστρεψε πολλές φορές στην αγαπημένη τριάδα του ελληνικού πενταγράμμου ερμηνεύοντας μεγάλες τους επιτυχίες.

Από το 1985 και για πολλά χρονιά το θρυλικό τρίο συνεργάζεται δίνοντας στο κοινό αριστουργήματα. Τραγούδια που έμειναν στην ιστορία, δίσκοι που σηματοδότησαν τον ήχο μιας εποχής, ζωντανές εμφανίσεις που άλλαξαν τον τρόπο που η νυχτερινή Αθήνα υποδεχόταν τη μουσική.

Ο δίσκος «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» έφερε επανάσταση, για να ακολουθήσουν πολλοί ακόμα εξαιρετικοί, με το «Ανθρώπων έργα» το 1993 να σφραγίζει μια εποχή.

Τα κομμάτια που άφησε η συνεργασία με τον Κραουνάκη και τη Νικολακοπούλου συντρόφευσαν δύο γενιές Ελλήνων, που με τη φωνή της ερωτεύτηκαν, αγάπησαν, χώρισαν, ονειρεύτηκαν και τοποθέτησαν τον εαυτό τους σε μια εποχή που όλο άλλαζε.

Βαλκανικά κρουστά και ροκ ντραμς

Και από τις μεγάλες επιτυχίες του Σταμάτη Κραουνάκη, σε δύο άλλες συνεργασίες της Πρωτοψάλτη που άφησαν εποχή παρουσιάστηκαν στο αφιέρωμα του MEGA. Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Νίκος Αντύπας.

Ο συνθέτης που όλοι είχαμε αγαπήσει από τη μουσική στην ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο καιρός των τσιγγάνων» το 1989 συστήνεται εκ νέου στο ελληνικό κοινό μέσα από τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τη φωνή της Πρωτοψάλτη.

Ο δίσκος γίνεται μεγάλη επιτυχία και για αρκετά χρόνια μετά ο βαλκανικός ήχος του Μπρέγκοβιτς συντροφεύει στιγμές του ελληνικού κοινού.

Και αν ο Μπρέγκοβιτς μας σύστησε τον ήχο των Βαλκανίων, ο επόμενος αγαπημένος της μας έκανε να λατρέψουμε λίγο παραπάνω τα ντραμς. Ο Νίκος Αντύπας και για ακόμη μια φορά η Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφουν το 1997 το «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι ξανά στην κορυφή, ο νέος ήχος του Αντύπα εντυπωσιάζει και ο δίσκος γίνεται πολυπλατινένιος. Τα περισσότερα από τα 13 κομμάτια του δίσκου γίνονται κλασικά και ο Αντύπας με την Πρωτοψάλτη ξεκινούν μια συνεργασία και μια φιλία που θα κρατήσει χρόνια.

Εκλεκτοί καλεσμένοι

Μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη σκηνή βρέθηκαν η Δήμητρα Γαλάνη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Μάριος Φραγκούλης.

Ο καθένας έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της ερμηνεύτριας και όλοι μαζί έδωσαν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τόνο στη βραδιά.

Ο Άλκηστις τραγούδησε μαζί τους κομμάτια από κοινές του δουλειές αλλά και επιτυχίες των ίδιων που έχουν πει άλλοι ερμηνευτές και έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες της φωνής της.

«Τράβα σκανδάλη» με τη Δήμητρα Γαλάνη, «Να με προσέχεις» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και «Canzone Arrabbiata» με τον Μάριο Φραγκούλη ήτα μόνο μερικές από τις επιτυχίες που μοιράστηκαν οι ερμηνευτές με το κοινό τους.