Επιστροφή στα μέρη που αγαπήθηκε όσο λίγοι για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον Έλληνα προπονητή να γυρίζει για δεύτερη φορά στο ΣΕΦ ως τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένα χρόνο μετά την αποθέωση από τους φίλους των Ερυθρόλευκων.

Ο Σφαιρόπουλος έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού την τετραετία 2014-18 και συνδύασε το όνομα του με την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στους τίτλους στην Ελλάδα, αφού υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή οι Πειραιώτες κατέκτησαν δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Basket League. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έφτασε και δύο φορές ένα βήμα από την κατάκτηση της Euroleague, όμως έπεσε πάνω στις γηπεδούχες Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε, που «φιλοξενούσαν» στον τελικό στο «σπίτι» και δεν τα κατάφερε να επιστρέψει στον «θρόνο» του.  Αλλιώς κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Σφαιρόπουλος θα είχε και ευρωπαϊκό τίτλο στο παλμαρέ του.

Ο προπονητής της Μακάμπι πλέον μπορεί να μην έχει πολλά κοινά πρόσωπα στον Ολυμπιακό με την θητεία του στους Ερυθρόλευκους, αφού οι μόνοι παίκτες που έχουν παραμείνει είναι οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, όμως κάθε επιστροφή του Σφαιρόπουλου στον ΣΕΦ σημαίνει αυτόματα τον γυρισμό ενός φίλου από τα παλιά.

Η δεύτερη παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον Πειραιά δεν θα συνδυαστεί και με την ανάλογη του κόσμου, αφού το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» δεν θα έχει την βοήθεια των φίλων του Ολυμπιακού. Ευχή όλων ωστόσο είναι να μην επαναληφθεί το σκορ της αναμέτρησης του περσινού παιχνιδιού, αφού η Μακάμπι είχε επικρατήσει των Ερυθρόλευκων με 90-65.

Σε κάθε περίπτωση το σημερινό βράδυ θα φέρει αναμνήσεις από τις ένδοξες εποχές του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα δείξει τον δρόμο σε ανάλογες επιτυχίες που θα έρθουν. Άλλωστε όταν Μπαρτζώκας και Σφαιρόπουλος βρίσκονται στο ίδιο παρκέ η χαρά είναι…. διπλή.