Για το τοπικό lockdown στην Κοζάνη και αν θα συμβεί το ίδιο και σε άλλες περιοχές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε: «Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως όπου υπάρχουν ζητήματα πρέπει να επεμβαίνουμε γρήγορα και αποφασιστικά, γι αυτό επιβάλλεται αυτή η περιχαράκωση των κρουσμάτων για να μην αποτελέσουν πηγή κινδύνου για ευρύτερες περιοχές».

Υπογράμμισε ότι «αν χρειαστεί και σε άλλες περιοχές να ληφθούν τέτοια μέτρα, θα ληφθούν γιατί η χώρα μας έχει αποδείξει πως δρα πιο γρήγορα και αποφασιστικά από άλλες χώρες», ανέφερε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γραφήματα

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χτες πως η Ελλάδα είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ τόνισε πως δεν εξετάζεται μίνι lockdown στην Αθήνα.

Στα γραφήματα που παρουσίασε φαίνεται πως η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα και νεκρούς σε σχέση με άλλα κράτη που έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα στο γράφημα με τον αριθμό των θυμάτων η Ελλάδα είναι τελευταία με 469 θύματα. Πρώτο έρχεται το Βέλγιο με 10.244 νεκρούς και ακολουθούν Ολλανδία και Πορτογαλία.

Η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση και στο γράφημα με τον αριθμό των κρουσμάτων με 23.495 στο σύνολο.

Πρώτη έρχεται η Ολλανδία με 196.163 κρούσματα και στη συνέχεια το Βέλγιο και η Πορτογαλία.