Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπλεξε το εγκώμιο του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, τον οποίο χαρακτήρισε καλή και επικίνδυνη ομάδα, ενώ στάθηκε στην παρουσία των Νεμάνια Νέντοβιτς, Ιωάννη Παπαπέτρου και Μάρκους Φόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, θα παίξουμε πολλά παιχνίδια, και είναι σημαντικό κάθε παίκτης που μπαίνει στο γήπεδο να μας δώσει καλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πολύ αυτή τη σεζόν αλλά έκανε καλές μεταγραφές. Είναι μια ομάδα με καθαρές ιδέες, με παίκτες που κουβαλάνε το παιχνίδι της ομάδας όπως ο Παπαπέτρου, ο Νεντόβιτς και ο Φόστερ.

Η υπόλοιπη ομάδα τους βοηθάει πραγματικά και έχουν πολλή ενέργεια, γνωρίζοντας τέλεια ποιος είναι ο ρόλος τους. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έπαιξαν ένα συγκεκριμένο στυλ με τον Νικ (Καλάθης) και τώρα παίζουν πολύ διαφορετικά.

Όπως είπα, η μπάλα πηγαίνει συχνά στους Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, οι οποίοι παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουν μερικούς σημαντικούς αμυντικούς παίκτες όπως ο Σαντ Ρος, που μπορεί να παίξει άμυνα σε 2-3 θέσεις και βοηθάει στις αλλαγές. Είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Είναι πάντα ένα πιο ξεχωριστό παιχνίδι όταν παίζετε εκεί (εναντίον μιας πρώην ομάδας). Δεν είναι τόσο πολύ στο εντός έδρας, γιατί δεν σκέφτεσαι τα αισθήματά σου για τον Παναθηναϊκό παίζοντας στο Palau Blaugrana. Αλλά όταν επιστρέφεις στο ΟΑΚΑ, είναι πάντα ένα πολύ ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, ναι».