Τον ηλικιωμένο πατέρα του έφερε ως μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο ο εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης για να ζητήσει την αναστολή της ποινής του!

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ήρθε υποβασταζόμενος από τον πρώην βουλευτή και καταδικασμένο πλέον μέλος εγκληματικής οργάνωσης, καθώς έχει προβλήματα όρασης.

«Μένει μαζί μας από τότε που δεν βγήκε βουλευτής. Ήταν παντρεμένος, χώρισε, δεν τα βρήκαν. Τα παιδιά του μένουν με τη μητέρα τους, είναι 8,9 και 10 χρόνων. Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Έχει διατροφή 1.500 ευρώ βοηθάμε κι εμείς, καμία κότα, κάνα αυγό. Εγώ είμαι τελειωμένος αν μπει φυλακή. Όταν ήταν βουλευτής στην Αθήνα μέχρι το 2017 τον Μάιο εγώ δεν είχα πρόβλημα. Η γυναίκα μου προβλήματα υγείας. Οικονομικά μας βοηθάει ο γιος μου. Ούτε τη διατροφή για τα παιδιά του θα μπορεί να δώσει, ούτε εμένα να βοηθήσει. Θέλω 2-3 ταξί το μήνα να κατεβαίνω από το χωριό στην Αθήνα».

«Ασχολείται με τα χωράφια κι τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Είναι παντρεμένος και χώρισε. Τα παιδιά τους όταν έκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν. Εγώ είμαι τελειωμένος αν εκτίσει την ποινή του. Μέχρι το ‘17 δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει πρόβλημα υγείας» είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του Κων. Μπαρμπαρούση.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα.

Το παρών στο  δικαστήριο έδωσε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 10 έτη κάθειρξη, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε 6 έτη κάθειρξη.