Μετά την απώλεια όσφρησης και γεύσης, οι επιστήμονες διαπιστώνουν, πλέον, ότι ο κοροναϊός SARS-CoV-2 μπορεί να κάνει ζημιά και στην ακοή.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φωτεινή-Στεφανία Κούμπα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και του Νοσοκομείου Royal National Throat Nose and Ear Hospital, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports», επεσήμαναν ότι τα προβλήματα ακοής χρειάζονται έγκαιρη διάγνωση και επείγουσα θεραπεία στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού.

Η κ. Κούμπα μίλησε στην εκπομπη LIVE NEWS.

«Κάναμε μια έρευνα σε έναν ασθενή του νοσοκομείου μας. Μετά από μακροχρόνια νοσηλεία διαπίστωσε ότι από το ένα αφτί δεν μπορούσε να ακούσει τίποτα. Κάναμε διάφορες μελέτες και  διαπιστώσαμε ότι πάσχει από ένα τύπο βαρηκοΐα που σχετίζεται με ιούς. Αποκλείσαμε τους υπόλοιπους ιούς και μελετήσαμε περαιτέρω αν μπορεί ο Covid 19 να προκαλέσει αυτού του τύπου την βαρηκοΐα» είπε και πρόσθεσε:

«Ακόμα είμαστε σε στάδιο έρευνας. Δεν έχουμε ακόμα αρκετά δεδομένα για να ξέρουμε αν αυτή η σχέση είναι αληθής. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να το ερευνήσουμε περαιτέρω».