Στην παραγγελία τεσσάρων αεροσκαφών A320neo της Airbus προχώρησε η ελληνική αεροπορική εταιρεία SKYexpress, η οποία το 2019 πέταξε 1,14 εκατ. επιβάτες σε 34 προορισμούς ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, με την πρόσφατη μίσθωση ακόμη δύο A320neos από την ACG Aviation Capital Group, εντάχθηκε στον παγκόσμιο κατάλογο των 430 εταιρειών-πελατών της Airbus. Η συνολική αξία της συμφωνίας σε όρους καταλόγου ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ.

Με τα νέα αεροσκάφη, η SKYexpress θα μπορεί να εξυπηρετήσει και εκτός Ελλάδος προορισμούς, επεκτείνοντας το δίκτυό της στην Ευρώπη, ενώ προχωρά στην παραγγελία σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για τις διεθνείς αερομεταφορές λόγω του COVID-19.

Τα έξι νέα αεροσκάφη, που ως τον Μάρτιο του 2021 θα ενισχύσουν σταδιακά τον στόλο της εταιρείας, συνοδεύονται από νέα εμφάνιση και θα «φορούν» κινητήρες Leap-1A της CFM-International. Ο στόλος σήμερα αριθμεί 11 αεροσκάφη τύπου ATR(48 και 70 θέσεων), καλύπτοντας τις ανάγκες του εσωτερικού δικτύου, όμως τα νέα αεροσκάφη ανοίγουν τους ορίζοντες και για διεθνείς πτήσεις.

Η πρώτη πτήση των νέων αεροσκαφών θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και οι επιβάτες μπορούν ήδη να κάνουν κρατήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους πολλαπλές επιλογές ναύλων και πρόσθετων υπηρεσιών.

Μαζί με τα νέα αεροσκάφη έρχεται και η νέα εμφάνιση του στόλου της εταιρείας, για να υπογραμμίσει τον νέο σταθμό εξέλιξής της, μεταφέροντας παντού το μήνυμα «Greece is bliss» με το οποίο είναι ντυμένα τα ολοκαίνουργια Airbus. Όπως εξηγεί η ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα εμφάνιση διαθέτει δυναμικά, γραμμικά σχέδια αλλά και χρώματα με δυνατούς συμβολισμούς: το μπλε και το φούξια.

«Μπλε, γιατί είναι μία ελληνική αεροπορική που άντεξε στις πιέσεις των καιρών και παρά την κρίση στην παγκόσμια αεροπλοΐα, καταφέρνει να ανοίξει βηματισμό, να αποκτήσει νέα αεροσκάφη, να στηρίξει την ελληνική οικονομία και την εξωστρέφεια της Ελλάδας. Φούξια, γιατί ο φιλικός, αισιόδοξος και φρέσκος χαρακτήρας της SKY express, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. 7 μπλε γραμμές για τις 7 ημέρες της εβδομάδας. 7 ημέρες γεμάτες ταξίδια. Οι φούξια γραμμές είναι 8. Το 8 συμβολίζει το άπειρο του ορίζοντα, του ουρανού, τις άπειρες εμπειρίες που έχει μέσα του κάθε ταξίδι, τις άπειρες δυνατότητες της εταιρείας».

«Η συνεργασία μας με την Airbus, με την απόκτηση έξι ολοκαίνουργιων αεροσκαφών Α320neo, ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να εισάγουμε την εταιρεία μας σε μια νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο προηγμένης τεχνολογίας και της απόδοσης καυσίμου, που προσφέρει αυτός ο τύπος αεροσκάφους, είναι στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της SkyExpress για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες του» δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου IOGR, στον οποίο ανήκει η SkyExpress, κ. Ιωάννης Γρύλος.

«Είναι καλά νέα που η SkyExpress επέλεξε το A320neo για να επεκτείνει τις λειτουργίες και τους προορισμούς της σε ένα διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο. Αυτό είναι ένα τολμηρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε σε αυτό με το A320neo που επιτρέπει την καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τον θόρυβο, καθώς επίσης διαθέτει και τη χαρακτηριστική καμπίνα σημείο αναφοράς της εταιρείας» δήλωσε ο Airbus Chief Commercial Officer, κ. Christian Scherer.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, η οικογένεια A320neo είχε λάβει 7.450 παραγγελίες από περισσότερους από 110 πελάτες παγκοσμίως.