Ο Μακρόν παίρνει τον λόγο, σήμερα βράδυ, δύο μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ τη Δευτέρα, άρα τα πράγματα είναι άσχημα, συμπεραίνουν οι σχολιαστές. Έτσι δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να φθάσει έως και την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, κάτι που προκαλεί αγωνία σε εστιάτορες και άλλους επαγγελματίες.

O Mακρόν θα ξαναμιλήσει στους Γάλλους με νέα συνέντευξη, άρα τα πράγματα δυσκολεύουν...O Mακρόν θα ξαναμιλήσει στους Γάλλους με νέα συνέντευξη, άρα τα πράγματα δυσκολεύουν…

Πρόκειται για την πέμπτη ομιλία Μακρόν από το προεδρικό μέγαρο, υπό μορφή συνέντευξης στους δημοσιογράφους των δύο μεγάλων καναλιών. Με 1000 εισαγωγές ημερησίως στα γαλλικά νοσοκομεία, εδώ και ένα δεκαήμερο, ο Εμμανουέλ Μακρόν μοιάζει παγιδευμένος. Οι υγειονομικοί φορείς καταγράφουν ότι το ποσοστό κάλυψης των κρεβατιών στις μονάδες εντατικής πλησιάζει κατά μέσον όρο το 60% και φωνάζουν ότι επείγει να τεθούν φραγμοί στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μόνη λύση πλέον ο περιορισμός των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, ακόμα και των οικογενειακών και ιδιωτικών εκδηλώσεων, με τον χειμώνα να έχει έφθασε ήδη, κουβαλώντας άλλες ιογενείς παθήσεις. Χθες ξεκίνησαν πάντως να γίνονται αντιγριπικά εμβόλια στη Γαλλία.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι