Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τη Χρυσή Αυγή και πρώην επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή έως τα τέλη του 2013, Ηλίας Σταύρου, που στην συνέχεια βρέθηκε στην δίκη της Χρυσής Αυγής να καταθέτει εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης μίλησε στο MEGA για την οργάνωση που με κάλυψη την ταμπέλα του πολιτικού κόμματος δρούσε κόντρα στον νόμο με πρακτικές υποκόσμου.

Από μέλος της Χρυσής Αυγής βρέθηκε απέναντι από την εγκληματική οργάνωση, κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας και σήμερα αποκαλύπτει τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου που η χρυσή αυγή είχε βαφτίσει ομάδες ασφαλείας.

«Αυτό που έχει κυριαρχήσει δημοσιογραφικά να λέγεται ”τάγμα εφόδου” στη Χρυσή Αυγή ονομάζονταν ”ομάδα ασφαλείας”. Παίζουμε με τις λέξεις. Άνθρωποι του κόμματος τις απάρτιζαν. Άνθρωποι του κόμματος τις διηύθυναν».

Ο ίδιος βρέθηκε να εργάζεται στην Βουλή υποστηρίζοντας το κοινοβουλευτικό έργο της Χρυσής Αυγής. Του πρότειναν δουλειά αφού ήταν δικηγόρος και ήρθε στην Αθήνα από την Επαρχία. Είδε πολύ γρήγορα όπως θα πει την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

«Κατάλαβα ότι οι πράξεις που έβλεπα και τα προγενέστερα χρόνια και θεωρούσα ότι πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες προϊόν πρωτοβουλίας περιθωριακών μελών του κόμματος, το κόμμα τουλάχιστον δεν τις αποδοκιμάζει, αν όχι τις καθοδηγεί».

«Παραιτήθηκα και με κρατούσαν παρά την θέλησή μου στην Χρυσή Αυγή με απειλές»

Άρχισε να απομακρύνεται λέει και έφτασε στο σημείο να παραιτηθεί αφού έβλεπε πως κάτι δεν πάει καλά. Όμως στην Χρυσή Αυγή το να φύγεις δεν είναι απλή υπόθεση. Με ένα μήνυμα που όπως καταγγέλλει του έστειλε η κόρη του Μιχαλολιακου τον ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να φύγει.

«Απάντηση μου ήρθε από την Ουρανία η παραίτησή μου, κατόπιν εντολής του αρχηγού, δεν γίνεται δεκτή».

Ο Ηλίας Σταύρου βρέθηκε από δικηγόρος της Χρυσής Αυγής να είναι, όπως λέει, φυλακισμένος της εγκληματικής οργάνωσης που για έξι μήνες με απειλές τον κρατούσε στους κόλπους της.

«Παρέμεινα για έξι μήνες μέσω απειλών και φόβου».

Σήμερα ο ίδιος έχει βρεθεί απέναντι. Κατέθεσε στην δίκη στοιχεία επιβαρυντικά για την εγκληματική οργάνωση που με τοι προσωπείο του πολιτικού κόμματος παρείχε ομπρέλα σε παράνομες ενέργειες τις οποίες όλοι έβλεπαν αλλά έμεναν ατιμώρητες μέχρι την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.