Ψηλές αλλά όχι οι αυστηρότερες οι ποινές των επτά διευθυντών της Χρυσής Αυγής αναφέρει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στην δίκη της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι το κρίσιμο πλέον είναι το ζήτημα των αναστολών.

Ο κ. Καμπαγιάννης τονίζει με ανάρτηση του στο facebook ότι «το ζήτημα των αναστολών, το αν δηλαδή οι ποινές αυτές θα εκτιθούν τώρα (και όχι μετά το Εφετείο), είναι κρίσιμο για τη δικαίωση των θυμάτων και την τελική αξιολόγησή μας για το δίκαιο αποτέλεσμα της δίκης».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη που ανήκουν στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης , δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιώργος Γερμενής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Από αυτούς εξαιρέθηκε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Οι ποινές των 7 διευθυντών (13 χρόνια κάθειρξη με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο που πήρε 10) είναι ψηλές, αλλά όχι οι αυστηρότερες. Οι ποινές των ενταχθέντων στην εγκληματική οργάνωση και των αυτουργών των επιμέρους κακουργημάτων είναι χαμηλότερες από τις αρμόζουσες. Πλέον το ζήτημα των αναστολών, το αν δηλαδή οι ποινές αυτές θα εκτιθούν τώρα (και όχι μετά το Εφετείο), είναι κρίσιμο για τη δικαίωση των θυμάτων και την τελική αξιολόγησή μας για το δίκαιο αποτέλεσμα της δίκης.

Οι ποινές των 7 διευθυντών (13 χρόνια κάθειρξη με εξαίρεση τον Ματθαιόπουλο που πήρε 10) είναι ψηλές, αλλά όχι οι…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Kampagiannis στις Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020