Η νεώτερη Ελλάδα συμπληρώνει φέτος ζωή δύο αιώνων. Στο διάστημα αυτό ο ελληνικός λαός πέρασε μέσα από πολλές κακουχίες, πολέμους, λοιμούς και λιμούς, καθώς και πολλές αλλαγές του πολιτικού συστήματος. Όμως τελικά κατόρθωσε να καθιερώσει τη δημοκρατία, που ούτως ή άλλως ήταν δική μας επινόηση στην αρχαία Αθήνα και ως σύστημα να κυριαρχήσει σήμερα, σχεδόν απόλυτα, σ’ όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε στις διάφορες εποχές και ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα, που δεν ήταν πάντοτε το καλύτερο.

Ειπώθηκε πολλές φορές ότι ο σπουδαιότερος στόχος για τον άνθρωπο είναι η επίτευξη και διατήρηση της εξουσίας, (της οποιασδήποτε), με κάθε τίμημα.

Γι’ αυτό, σήμερα, παρ’ όλο, που κατά γενική ομολογία η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη κρίση, (πανδημία, οικονομική διαταραχή, τουρκικές απειλές), και βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου, η εσωτερική πολιτική κατάσταση δεν είναι η σωστή.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, μας προέκυψε και το τέλος της δίκης της φασιστικής / ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που προκάλεσε με τις καταδίκες του δικαστηρίου μεγάλη χαρά σ’ όλα τα στρώματα του ελληνικού λαού. Οι πανηγυρισμοί χιλιάδων Ελλήνων , έξω από το δικαστήριο της Αθήνας, αλλά και στις άλλες πόλεις, αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σύσσωμος ο Λαός μας χάρηκε για την έκβαση της δίκης.

Όμως το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, πέρα από τα πανηγύρια που προκάλεσε, ξεσκέπασε και τις μεγάλες κόντρες των πολιτικών κομμάτων. Κύρια στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καταγγέλλοντας τον πρόεδρό του ότι το κόμμα έκανε προ των εκλογών αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, παρακάμπτοντας υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και του ιδίου, πως ακόμη και στην περίπτωση καταδίκης των μελών της Χρυσής Αυγής, στη δίκη που έτρεχε, δεν θα εμπόδιζε τους καταδικασθέντες να ξαναμπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δεν θα τους στερούσε τα πολιτικά τους δικαιώματα. Μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις η ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης, διέγραψε τον «συκοφάντη» πολιτικό.

Αλλά ο αποχωρήσας από το κόμμα, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή τη κατάληξη και διατύπωση του Π.Κ. δεν έγινε τυχαία, μα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να υπάρχει απέναντί του ένα φασιστικό κόμμα, ως αντίπαλο δέος, για να κάνει τη διάκριση στο Λαό, πως αυτός ήταν η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Πέραν τούτου, το εν λόγω κόμμα, χρειαζόταν την ύπαρξη της Χ. Α. για να μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος ήταν πρώην οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να δύναται να της απευθύνει τη μομφή πως κι αυτή έχει βαθιές ρίζες στο φασισμό. Δηλαδή, «όλοι οι σκύλοι, μια γενιά».

Αλλά ευτυχώς, οι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο, ώστε κατάλαβαν αμέσως την πραγματική κατάσταση. Έτσι, για αντιπερισπασμό η «επίσημη» εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», στο κυριακάτικο φύλλο της (11/10/20) επιτέθηκε με σφοδρότητα στον νυν Πρωθυπουργό κ. Κ.Μ. και στον πρώην Α. Σαμαρά, προκειμένου να εξισορροπήσει το αρνητικό κλίμα, που προκάλεσε ο παραιτηθείς πολιτικός.

Μάλιστα η «Αυγή» πήγε το θέμα ακόμη πιο μακριά, καθόσον χαρακτήρισε την παρούσα κυβέρνηση, ως «μια παράταξη πατριδοκάπηλων Μακεδονομάχων», με «την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» με τους «ανικανο-διεφθαρμένους» και μια «κομπανία πολιτικών απατεώνων, με έναν ανεπαρκή επικεφαλής», τον οποίο λίγο νωρίτερα, ο ίδιος , ο κ. Τσίπρας, κατήγγειλε από το βήμα της βουλής, ως «το μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα», καθόσον «είπε ψέματα», επειδή, «τα βρήκε μπαστούνια και αναγκάσθηκε να ακολουθήσει την πολιτική», που αυτός είχε υποδείξει.

Και ερωτώ καλόπιστα τον κάθε Έλληνα , αν αυτά είναι λόγια σύγχρονων πολιτικών, που σέβονται το Λαό, αλλά και τον εαυτό τους. Ξεχνώντας μάλιστα τη διαμάχη με τους Τούρκους, έναντι των οποίων υποχρεούμαστε να εμφανιζόμαστε ως μια σφιγμένη γροθιά, για να καταλάβουν, πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ικανοποιητικά, ώστε να θεωρήσουν σίγουρο πως, αν μας επιτεθούν, θα σπάσουν τα μούτρα τους.