Μια ηλικιωμένη από την Ολλανδία έγινε το πρώτο άτομο που αναφέρθηκε ότι έχασε τη ζωή του, έχοντας προσβληθεί δυο φορές από κορωνοϊό.

Η γυναίκα, 89 ετών, έπασχε από έναν σπάνιο τύπο λεμφώματος μυελού των οστών, που επιβάρυνε το ανοσοποιητικό της σύστημα, σύμφωνα με το Telegraph.

Οι ερευνητές που εξέτασαν τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέφεραν ότι η γυναίκα εισήχθη σε τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου με υψηλό πυρετό και βήχα, πριν υποβληθεί σε τεστ που την «έβγαλε» θετική στον κορωνοϊό.

Νόμιζε ότι ο κορωνοϊός είχε υποχωρήσει

Μετά από πέντε ημέρες, βγήκε από την εντατική και με μοναδικό σύμπτωμα την κόπωση, έδειχνε πως ο ιός είχε «υποχωρήσει πλήρως».

Ωστόσο, 59 ημέρες μετά την πρώτη διαπίστωση που έχει προσβληθεί με κορωνοϊό και δύο ημέρες μετά την έναρξη νέας χημειοθεραπείας για την ασθένειά της, η ηλικιωμένη εμφάνισε ξανά πυρετό, βήχα και δύσπνοια και το τεστ που έκανε, την «έβγαλε» ξανά θετική.

Τα τεστ αντισωμάτων που έκανε ήταν αρνητικά, η κατάστασή επιδεινώθηκε έπειτα από οκτώ ημέρες και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Παρά το γεγονός πως οι ερευνητές δεν είχαν κάποιο αρνητικό τεστ διαθέσιμο, στο οποίο να είχε υποβληθεί ενδιάμεσα η 89χρονη, είχαν πρόσβαση σε δείγματα και από τα δύο επεισόδια και επιβεβαίωσαν ότι η γενετική σύνθεση του ιού ήταν διαφορετική, καθιστώντας πιθανό το γεγονός να υπέφερε από εκ νέου μόλυνση.

Ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα σημειώθηκε στην Ολλανδία

Η Ολλανδία έσπασε νέο ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα Covid-19, με σχεδόν 7.400 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από τις υγειονομικές αρχές.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Η Ολλανδία απ’ ότι φαίνεται πληρώνει το μάρμαρο των «light» μέτρων καθώς είναι από τις ελάχιστες χώρες που ακόμα και η μάσκα ήταν προαιρετική μέχρι σήμερα. Πάντως σήμερα, όπως μεταδίδουν Ολλανδικά μέσα, αναμένεται το κλείσιμο καφέ και εστιατορίων και η νυχτερινή απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, ενώ οδεύουν και για αναστολή τα ομαδικά αθλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν λίγο καιρό, που τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 2.777, ο Πρωθυπουργός της χώρας είχε προτείνει απλά να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.