Ξεκίνησαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία από τις πρωινές ώρες καθώς ήδη παρατηρείται κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Τα προβλήματα αυτά αναμένεται, μάλιστα, στη διάρκεια της ημέρας και λόγω της βροχόπτωσης να ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί αυτήν την ώρα στον Κηφισό και στην έξοδο Αθηνών – Κορίνθου.

Προβλήματα στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως Μεσογείων, Κατεχάκη, Αλεξάνδρας, στην Κηφισίας και τη Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και δρόμους γύρω από το κέντρο.

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας

Στον Κηφισό στο Μοσχάτο όπου βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» τα νερά έχουν ανέβει αρκετά.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής όπως στον Χολαργό δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων. Πολλά προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και στο Ηράκλειο Αττικής.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, έως το απόγευμα, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Αρτα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ωστόσο τη νύχτα η κακοκαιρία για άλλη μία φορά στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα. Στην Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, χρειάστηκαν περίπου δέκα λεπτά για να πλημμυρίσει η πόλη.

Η σφοδρή βροχόπτωση γέμισε νερά τους δρόμους για άλλη μία φορά στο νησί, που ακόμη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την κακοκαιρία «Ιανός».